1. Home
  2. Life
  3. BMW vlasnicima termičkih modela nudi aplikaciju koja simulira iskustvo vožnje električnih automobila
BMW vlasnicima termičkih modela nudi aplikaciju koja simulira iskustvo vožnje električnih automobila

BMW vlasnicima termičkih modela nudi aplikaciju koja simulira iskustvo vožnje električnih automobila

129
4
Podelite sa prijateljima:

BMW pokreće novu funkciju u telefonskim aplikacijama za svoje kupce koji voze automobile sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. Analizom vožnje vozača, aplikacija može da ilustruje kako bi funkcionisala da je kupac umesto toga vozio električni automobil.

Da bi izvršio simulaciju, kupac sam bira željeni električni BMW-ov model u aplikaciji. Kada je automobil sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem tada napravio najmanje 200 vožnji i prešao razdaljinu od 200 milja to jest 362 km, aplikacija pokazuje koliko je vožnje moglo da se obavi sa jednim punjenjem baterije.

Ideja je da BMW želi unapred da spreči neosnovanu anksioznost zbog dometa i da vozaču koji nikada nije vozio električni automobil pruži razumevanje kako bi to izgledalo u njegovom svakodnevnom životu.

U kasnijem ažuriranju funkcije, BMW će takođe prikazati informacije u vezi sa dugim putovanjima i kako bi izgledale sve procedure punjenja.

– Električni automobili već mogu savršeno da funkcionišu u svakodnevnoj rutini mnogih kupaca, samo što većina njih to još nije isprobala. Naša aplikacija Electric Vehicle Analysis pomaže našim klijentima da naprave dobro utemeljenu procenu pri izboru pogonskog sistema, kaže Dirk Vidman, šef odeljenja za digitalizaciju u BMW-u.

AutoRepublika

(129)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Kompjuter pokazuje moguci radijus kretanja sa e-pogonom – OK, neka pokaze onda i sve nedostatke e-pogona.

Izmenjeno 1 mesec pre od strane Matija
Balkanboj

Mislim da bi moj domet na struju bio 200km max. Onako velikodušno.

MRN

Nije loša ideja sa ovom aplikacijom.

BB

Ideja je odavno tu, sada su je primiijenili u auto svijetu…
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Tamagotchi

Dobra ideja…