1. Home
  2. Vesti
  3. Ažurirane električne Toyote – Proace Verso i Proace City Verso – izlaze na tržište
Ažurirane električne Toyote – Proace Verso i Proace City Verso – izlaze na tržište
1

Ažurirane električne Toyote – Proace Verso i Proace City Verso – izlaze na tržište

69
1
Podelite sa prijateljima:

Toyota je lansirala aktuelni model Proace Verso 2016. godine. Njeni najbliži rođaci su Peugeot Traveller, Citroen Spacetourer i Opel Vivaro Life (sva tri brenda pripadaju auto gigantu Stellantis). „Manja“ verzija Proace City Verso (njeni rođaci su Citroen Berlingo, Peugeot Rifter i Opel Combo Life) pojavila se 2019. godine. Potpuno električne verzije pridružile su se ponudi u novembru 2020. Sada su „zelene“ verzije podvrgnute ažuriranju i stižu na evropsko tržište.

Toyota Proace Verso i Proace City Verso su ažurirane u skladu sa svojim rođacima iz Peugeota ​​i Citroena. Komercijalna električna vozila japanskog brenda razlikuju se od svojih „donatora“ po drugačije dizajniranim branicima i oznakama. Modeli imaju LED svetla za vožnju koja naglašavaju oblik farova, utičnicu umesto tradicionalne rešetke hladnjaka i veliki usis vazduha u donjem delu prednjeg branika.

Osveženi Proace Verso se nudi u dve opcije veličine karoserije – L1 i L2 (dužina – 4.983 i 5.333 mm), dostupne su konfiguracije sa sedam, osam i devet sedišta za putnike. Manji model Proace City Verso takođe ima različite modifikacije veličine – L1 i L2, dok prva verzija ima samo pet sedišta, a produžena verzija je predviđena za sedam.

Standardna oprema na Proace Verso EV uključuje felne od 17 inča, prednje i zadnje parking senzore, multimedijalni sistem sa satelitskom navigacijom, podršku za Apple CarPlay i Android Auto, kao i ekran osetljiv na dodir od 10 inča, klima uređaj, zadnje zatamnjenje ogledalo, grejano vozačko sedište, dugme za pokretanje, bežično punjenje pametnog telefona, panoramski krov i sklopive stolove.

Skuplja verzija uključuje klizna bočna vrata sa električnim pogonom i senzorom otvaranja, kao i kožne presvlake, zatamnjena zadnja stakla, memorijska podešavanja za vozačko sedište, funkciju masaže, kameru za pogled nazad, funkciju gledanja od 180 stepeni, i poboljšani zvučni sistem.

Oprema osveženog Proace City Versoa pored iste multimedije uključuje: komplet originalnih 16-inčnih alu felni, elektronsku parkirnu kočnicu, funkciju za automatsko prebacivanje farova sa dugih na kratka svetla, krovne šine, branike u boji karoserije i kameru za pogled nazad.

Tokom ažuriranja, Toyota Proace Verso EV je dobila trakcionu bateriju kapaciteta 75 kWh, zbog čega je domet ovog komercijalnog električnog vozila povećan sa 230 na 344 km. Punjenje od 10 do 80% traje 45 minuta. U isto vreme, Proace City Verso je zadržao istu bateriju od 50 kWh, njegov domet se takođe nije promenio – 343 km. Ova baterija se može napuniti od 10 do 80% za istih 30 minuta.

Zastupnici Toyote u Evropi sada prihvataju porudžbine za ažurirane Proace Verso i Proace City Verso, a prve isporuke potpuno električnih kombija zakazane su za sledeći mesec.

AutoRepublika

(69)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Srećno im bilo (na tržištu).