1. Home
  2. Prezentacije
  3. Novi krosover Voyah Zhiyin jeste četvrti model marke
Novi krosover Voyah Zhiyin jeste četvrti model marke
0

Novi krosover Voyah Zhiyin jeste četvrti model marke

76
0
Podelite sa prijateljima:

Posle duže pauze, Voyah, deo koncerna Dongfeng, predstavio je sledeći, četvrti model. I ovo je prvi automobil izrađen na novoj platformi za električne automobile sa arhitekturom od 800 volti koja podržava veoma brzo „DC“ punjenje.

Baterije kapacitet još nije preciziran, ali se obećava da će punjenje od 15 minuta omogućiti dodatnih 515 km autonomije.

Automobil još nema englesko ime, a u Kini je novi Voyah predstavljen pod imenom Zhiyin, odnosno „bliski prijatelj“ u prevodu sa kineskog.

Ovo je krosover srednje veličine sa pet sedišta, koji se nalazi korak ispod modela Voyaha Freea. Dizajn je napravljen u prepoznatljivom stilu marke, ali većina detalja je preuzeta iz sedana Voyaha Passiona, uključujući „cik-cak“ liniju na prednjim vratima.

Dužina krosovera je 4.725 mm, što je 180 mm manje od Freea, iako je međuosovinsko rastojanje skraćeno za samo 60 mm (na 2.900 mm). Širina je 1.900 mm, visina 1.636 mm. Sve verzije imaju vrata bez okvira i felne od 20 inča.

Plus, obećan je napredni autopilot, čiji je hardver spreman za četvrti nivo autonomne vožnje, iako će se softver do njega postepeno dovoditi.

Prednji prtljažnik nije obezbeđen.

Na prednjem panelu se nalazi veliki centralni displej multimedijskog sistema i minijaturni ekran ispred vozača, koji prikazuje samo neka od očitavanja. Glavni instrumenti vozača ugrađeni su u veliko projekciono platno, koje je uključeno u osnovni paket.

Desna ručica upravljača je odgovorna za kontrolu prenosa. Obećani su skupi završni materijali i mnoge udobne opcije, uključujući ventilaciju sedišta.

Voyah Zhiyin će biti ponuđen u četiri čisto električne verzije, hibridi nisu obezbeđeni u porodici (usput, ažurirani Voyah Free je, naprotiv, izgubio sve verzije s baterijama).

Osnovni krosover ima pogon na zadnje točkove sa jednim elektromotorom snage 292 KS i litijum-gvožđe-fosfatnu trakcionu bateriju kapaciteta 76,9 kWh. Masa praznog automobila je 2.099 kg, a autonomija je 625 km prema CLTC-u.

U sredini asortimana su još dve verzije sa pogonom na zadnje točkove, koje se oslanjaju na elektromotor od 313 KS. Biće opremljeni litijum-jonskim baterijama CATL-a kapaciteta 78,7 ili 108,8 kWh (650 i 901 km, respektivno).

Na vrhu ponude je verzija sa pogonom na sve točkove sa dva motora ukupnog kapaciteta 436 KS (po 218 KS) i litijum-gvožđe-fosfatnom baterijom od 76,9 kWh (za 570 km). Takav krosover teži 2.227 kg. Maksimalna brzina svih verzija je ista: 204 km/h.

Vešanje je opružno, vazdušno nije ni deklarisano na listi opcija.

Nivoi opreme i cene još nisu objavljeni. Čak i u Kini, prodaja krosovera Voyaha Zhiyina počeće tek na jesen. A planovi oko izvoza još uopšte nisu objavljeni.

AutoRepublika

(76)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments