1. Home
  2. Prezentacije
  3. Kompaktni pikap Ford Maverick ažuriran
Kompaktni pikap Ford Maverick ažuriran
2

Kompaktni pikap Ford Maverick ažuriran

71
2
Podelite sa prijateljima:

Mali pikap-kamionet Ford Maverick predstavljen je 2021. godine. Izrađen je na platformi krosovera i ima samonoseću karoseriju, ali se američkim kupcima dopao: 94 hiljade ovih pikapova prodato je na američkom tržištu prošle godine.

Sada je pripremljena ažurirana verzija.

Nakon restilizacije, Ford Maverick je primetno promenio lice i postao agresivniji. Pikap je dobio nove farove, rešetku hladnjaka i branik. Pored toga, izgled u velikoj meri zavisi od izabrane verzije.

Na primer, bogata verzija Lariat se razmeće sa felnama od 19 inča, a prilikom naručivanja Black Packagea pojavljuju se crna rešetka hladnjaka, krov, logotipi i točkovi.

Paleta boja karoserije je revidirana i proširena.

Mesto osmoinčnog displeja medijskog sistema zauzeo je novi monitor dijagonale 13,2 inča. Sam multimedijalni sistem Sync 4 podržava bežične protokole Apple CarPlay i Android Auto. Umesto analognih instrumenata, sada je ekran od osam inča sa ucrtanim skalama. Materijali i boje unutrašnje obloge su promenjeni. U tovarnom prostoru su se pojavili dodatni pretinci, organizator i električne utičnice.

Osnovni hibridni pogon ostaje isti: atmosferski 2.5 radi u tandemu sa elektromotorom i elektromehaničkim varijatorom, vršna snaga je 194 KS. Međutim, zbog brojnih zahteva kupaca, hibridni Maverick će sada biti dostupan ne samo sa pogonom na prednje točkove, već i sa pogonom na sve točkove.

Štaviše, pogon zadnje osovine je izveden bez dodatnog elektromotora. Nosivost hibrida je 680 kg sa prednjim i 635 kg sa pogonom na sva četiri točka.

I dalje je dostupna benzinska verzija sa turbo motorom 2.0 EcoBoost (253 KS) i osmostepenim automatskim menjačem, ali je od sada dostupna samo sa pogonom na sva četiri točka. Ovaj Maverick može da ponese 680 kg, ali terenska verzija Tremora ima smanjenu nosivost na 517 kg. Dozvoljena težina vuče prikolice je 907 kg za sve verzije, ali se može udvostručiti naručivanjem 4K Tow Packagea (paketa za vuču).

Porudžbine za ažurirane pikapove u SAD počeće da se primaju 1. avgusta, ali će prva vozila biti isporučena kupcima tek krajem godine. Cene će početi od 26.300 dolara, dok aktuelni Maverick trenutno košta od 23.900 dolara.

AutoRepublika

(71)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Da li ce moci da se kupi kod nas?

Milan

Kod nad će biti bar 50 000 €