1. Home
  2. Prezentacije
  3. Još jedna ažurirana verzija Honde Civic
Još jedna ažurirana verzija Honde Civic
1

Još jedna ažurirana verzija Honde Civic

162
1
Podelite sa prijateljima:

Standardno restilizovana porodica Honde Civic debitovala je u SAD još u maju, a u julu je tamo predstavljena sportska limuzina sa sufiksom Si.

Sada je japanska marka predstavila ažurirani model namenjen azijskom regionu. Štaviše, Honda je podelila detalje o dve verzije odjednom – za Tajland i Japan. Treba imati na umu da je u prvoj zemlji Civic isključivo limuzina, dok je na japanskom tržištu, naprotiv, prisutan samo kao hečbek (liftbek).

Spolja, automobili za Aziju su se generalno promenili na isti način kao u Americi. Honda Civic je dobila novi i nešto agresivniji prednji branik, odvojena svetla za maglu su napuštena. Rešetka hladnjaka je postala veća, pored toga, ima uzorak saća.

Paleta boja karoserije je takođe proširena, pojavile su se felne drugačijeg dizajna. U kabini – multimedija sa 9-inčnim tabletom i Googleovim uslugama.

Verzija RS se izdvaja. Na Tajlandu je ova konfiguracija bila dostupna i ranije, a od obične limuzine se razlikuje po „sportskim“ detaljima: na primer, poklopac prtljažnika lokalnog Civica RS krasi crni spojler, a unutrašnjost ima crveni umetak i prošivene delove crvenim koncem.

Za Japan, RS je nov, a ne razlikuje se samo po dekoru. Tako japanska verzija ima rekonfigurisano vešanje, a samo ova verzija sada ima šestostepeni manuelni, a menjač je nov – sa poboljšanim odzivom.

Ako je u Sjedinjenim Američkim Državama standardni Civic nakon ažuriranja izgubio svoj 1,5-litarski turbo četvorocilindraš (ali je Civic Si zadržao turbo motor), onda je u Aziji ostavljen.

Na tajlandskom sedanu motor proizvodi 178 KS, na japanskom hečbeku – 182 KS, motor je kombinovan sa varijatorom. Na Tajlandu i u Japanu i dalje se može kupiti hibridni Civic, e:HEV uključuje dvolitarski atmosferski motor i elektromotor, ukupna snaga je 184 KS. Ali hečbek Civic RS dostupan je samo sa 1.5T.

Na Tajlandu će „živa“ prodaja ažurirane limuzine Honde Civic početi kasnije ovog meseca.

Restilizovani model sa petoro vrata pojaviće se na japanskom tržištu u septembru.

AutoRepublika

(162)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

A u Evropu će da stigne … za godinu dana … 😊
Dopada mi se što Honda nije podlegla XL tabletomaniji i pri redizajnu Civica ubacila centralni ekran od recimo 12-13 inča, a što je danas kod većine proizvodjača postalo „minimum-mimimuma“. 😊