1. Home
  2. Vesti
  3. Lopovi se uskopistili na vlasnike Renaultovih vozila
Lopovi se uskopistili na vlasnike Renaultovih vozila
6

Lopovi se uskopistili na vlasnike Renaultovih vozila

6.99K
6
Podelite sa prijateljima:

Modeli Renaulta naprasno postadoše izrazito privlačni razbojnicima. Serijski lopovi najčešće posegnu za kamerom koja vozaču olakšava kretnju u nazad, pa je policija u nekoliko regija Francuske počela da prima pozive od strane besnih i razočaranih vlasnika, uz prijavu krađe, uglavnom ove komponente. Pojava je registrovana u prethodnih par meseci.

Reč je o pojavi koja se već nekoliko nedelja širi po celoj Francuskoj. Slučajevi su otkriveni u Bezijeru, Narbonu i Lionu. Na meti lopova su posebno Renaultovi modeli Clio, Megane i Captur. Zainteresovani su za kamere za vožnju unazad skrivene u dijamantskom logotipu brenda. Razlog bi bio taj što je ovaj komad lako ukrasti i preprodati. Zločincima je potrebno samo nekoliko minuta i jednostavan, običan šrafciger da ih uklone, što se može učiniti vrlo diskretno. Ponekad vlasnik ni ne shvata da automobil više nema ovaj deo.

Lokalni mediji iz zemlje Gala prenose da je policijska uprava primila više od trideset prijava krađa, i da se sve pobrojane tiču kamere za pomoć u vožnji u nazad. Brojanje prijava je započeto s prvim junskim danima i evo traje do danas, a to što je prijava samo toliko, nikako ne znači da je broj nepočinstava ovog tipa ograničen na trideset. Naprotiv, procenjuje se da mnogi nisu ni svesni da su pokradeni, a i neki koji jesu, nisu prijavili krađu.

Neki od vlasnika „osiromašenog“ automobila, je bio zaintrigiran ovom novom „modom“, pa je malo istražio slučaj putem internet pretraga i na lokalnom sajtu koji bi se mogao smatrati pandanom našeg „Kupujem – prodajem“, primetio je da postoje oglasi za prodaju kamera za vožnju ka nazad. Oglasi su listom dati pre nekoliko dana i to preko novootvorenih naloga. Zanimljivo je pomenuti da se kamerice iz ove priče nude po ceni koja varira između 40 i 70 evra.

Kao što nesumnjivo znate, krađa delova je u porastu ovih dana, ne samo zato što delovi postaju sve skuplji. Već nekoliko godina kriminalci ciljaju razne komponente vozila, motivisani željom da ih prodaju na crnom tržištu. Do nedavno, katalizatori su bili među najcenjenijim delovima u očima lopova, ali vidimo da su i video kamere postavljene na automobile došle u fokus pažnje ološa.

AutoRepublika

(6989)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Što bi rekao drug Matori, otprilike, sve su to „tudji delovi koji se samo privremeno nalaze na vašem vozilu kao prva ugradnja …“ 😊
I ja sam posle nekoliko ukradenih bicikala shvatio da danom kupovine svakog novog biciklta samo postajem njegov „prvi privremeni korisnik“ 😊

Zoca

Abus Facilo je nesto minimalno za zastitu(potkovica).4-5 hiljada .Dok sam vozio skuplji gravel bicikl nisam ga nigde ni ostavljao.🙃

Valter

Kakav neverovatan stil novinarskog krasnopišanija…lopovi se uskopistili,fokus pažnje ološw,nepočinstava…cccc!
Nekada su novinari išli u školu za taj posao,a sada se školuju na tik toku

Radovan

I imaju diplomu mega trt univerziteta. Kakvi novinari, prepisivaci, za 6 meseci ce da objave isti text,a ovom je ocigledno gugl prevodio

Bosanac

Uskopistili?

S.Mile

Uskopistili?!