1. Home
  2. Life
  3. BMW se bavi testiranjem „revolucionarnog“ elektromotora
BMW se bavi testiranjem „revolucionarnog“ elektromotora

BMW se bavi testiranjem „revolucionarnog“ elektromotora

197
1
Podelite sa prijateljima:

Bavarski proizvođač luksuznih automobila, kompanija BMW je otkrila da testira novu generaciju motora za buduće električne automobile s plavo belim grbom na haubi. U pitanju je ehnološko rešenje koje ovaj konstruktor razvija u ortakluku sa kompanijom DeepDrive. U osnovi nadanja BMW-a se nalazi ideja umnožavanja tehnologije električnih agregata.

Partneri u ovoj aktivnosti dade na motoru s dva rotora koji je proizvođač kreirao sa kompanijom DeepDrive. Međutim, entiteti su diskretni u vezi s pojedinostima ove tehnologije. Pa opet, usudili su se da obelodane da su rani testovi prošli uspešno, pa će uskoro „nekoliko verzijva ovog agregata biti instalirane na različitim adutima BMW-a.“

BMW dalje objašnjava to kako bi ova tehnologija mogla da ishoduje komercijalizacijom agregata superiornih performansi. Naime, DeepDrive se postarao da “u jednu jedinstvenu jedinicu spoji dva električna motora. Na taj način je dobijeno ekstremno kompaktan, efikasan agregat visoke gustine obrtnog momenta. A da li se tehnološke solucije električnog motora mogu multiplikovati, to ostaje da vidimo, ali je svakako u središtu želje uprave marke iz Minhena.

„Kompaktna konstrukcija i mala težina jedinice omogućavaju implementaciju unutrašnjeg sistema trakcije, u kojem je svaka glavčina točka opremljena sopstvenim električnim motorom“, nastavlja firma, pre nego što objašnjava prednosti ovog motora.

„Motor na točkovima će biti manji, energetski efikasniji, lakši i jeftiniji. Ovo će ga učiniti atraktivnom opcijom za širok spektar modela vozila. To je potencijalno veoma modularna tehnologija.“

BMW je testirao motor u prototipu novog električnog automobila iz buduće linije proizvoda na četiri točka. Radi se o kupeu koji će biti preuzet iz Neue Klasse. Podsećamo, to je naziv linije očekivanih BMW-ovih električnih automobila.

AutoRepublika

(197)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Nekoliko dodatnih informacija: DeepDrive je startap firma iz Minhena, odskora su poznati po svom e-motoru sa sasvim originalnom arhitekturom. Motor ima oblik pljosnatog diska a predvidjen je za ugradnju u tockove automobila. Dakle, BMW eksperimentise sa motorima u tockovima, moguce kombinacije su pogon na jednoj ili na obe osovine. Dole je slika, sve je vec poznato i zasticeno patentom. Sasvim desno na slici, onaj krug sa bakrenom bojom na vrhu jeste stator. Izgleda kao metalna traka savijena u krug. Sasvim levo na slici je rotor, presecen je na pola a njegov presek izgleda kao vrlo uzak „U“ profil savijen u… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 mesec pre od strane Matija