1. Home
  2. Prezentacije
  3. Mini je predstavio benzinski Cooper S u novoj „nabrijanoj“ verziji – JCW
Mini je predstavio benzinski Cooper S u novoj „nabrijanoj“ verziji – JCW
2

Mini je predstavio benzinski Cooper S u novoj „nabrijanoj“ verziji – JCW

144
2
Podelite sa prijateljima:

Brend Mini pripada bavarskoj kompaniji BMW, što bi i vrapci na grani trebalo da znaju. Početkom septembra prošle godine održana je prezentacija pete generacije Coopera. Model je dostupan i sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem i sa potpuno električnom tehnologijom (sa dodacima E i SE u nazivu), dok do 2030. proizvođač namerava da pređe isključivo na „električna“ vozila.

Krajem prošle godine kompanija je predstavila „zeleni“ Mini Cooper SE sa dodatkom John Cooper Works u imenu. A sada je benzinski Cooper S debitovao u verziji JCW.

Nova verzija sa troja vrata dobila je niz razlika u dizajnu eksterijera i unutrašnjosti. Tako je Mini Cooper S JCW opremljen drugačije dizajniranim razdelnikom u donjem delu prednjeg branika, kao i novim zadnjim difuzorom.

„Hot hatch“ je opremljen sjajnom crnom rešetkom hladnjaka sa amblemom „John Cooper Works“.

Istovremeno, dizajn prepoznatljivog „grila“ odražava i druge spoljašnje elemente napravljene od crne sjajne plastike: prekrivke na lukovima točkova, tradicionalna kućišta spoljašnjih retrovizora, bočne pragove i spojler na gornjem delu poklopca prtljažnika. Model takođe ima crni krov i stubove, što stvara efekat „plutajućeg vrha“.

Treba imati na umu da je ova verzija dobila originalne aluminjske felne od 17 i 18 inča, iza kojih su crne kočione čeljusti sa amblemom JCW.

Unutrašnjost Minija Coopera S JCW (iz nekog razloga kompanija nije objavila fotografije) ima sportska sedišta sa kombinovanom završnom obradom – crna eko-koža i raznobojna tkanina – sa crvenim šavovima.

Prednji panel ima šaru u obliku crno-crvene karike. A okrugli displej OLED multimedijalnog sistema je isti kao i za standardni Cooper S (prečnik – 240 mm).

Tehnologija nove verzije je ista kao i za obični „es“. Verzija sa dodatkom John Cooper Works opremljena je dvolitarskim benzinskim turbo četvorocilindrašem, čija je snaga 204 KS, a maksimalni obrtni moment je 300 Nm.

Motor radi u tandemu sa osmostepenim automatskim menjačem, pogon je samo napred. Za ubrzanje od nule do sto, takvom hečbeku je potrebno 6,6 sekundi.

Cene za Mini Cooper S u verziji JCW biće naknadno objavljene. Na britanskom tržištu standardni Mini Cooper S može kupiti za najmanje 27.550 funti sterlinga.

Kasnije, ove jeseni, Mini će predstaviti punopravni nabrijani hečbek oznake John Cooper Works.

Podsetimo, prošlog proleća britanski brend je predstavio novi mali porodični krosover, koji je dobio ime Aceman. Do sada je model dostupan u dve verzije sa jednim motorom sa pogonom na prednje točkove. Osnovni Aceman E ima snagu elektromotora od 184 KS (290 Nm), a vrhunska verzija Aceman SE dobila je elektromotor od 218 konjskih snaga (330 Nm). Kompanija očekuje da će ovaj novi proizvod postati prodajni hit u Kini i Evropi.

AutoRepublika

(144)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Lici na Mini. Ogromna crna „njuska“ napred je sasvim u trendu neukusa BMWa i ostalih nemackih dizajnera. Zadnji deo vozila je preterano komplikovan. Poruka dizajnerima: ako nisi sposoban da izmislis nesto stvarno novo, lepo i u stilu vozila, budi posten i kazi sefu „ne umem!“

MRN

Dopada mi se. Baš.

„Motor radi u tandemu sa osmostepenim automatskim menjačem“ ?

Čudno mi je da je ovaj od 204 ks ima pravo na 8-stepeni AT, a onaj od 300 ks u Countryman-u JCW da koristi Getragov od 7 stepeni ?