1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Očaj ili šta već: Plati jedan električni MG 4, teraj dva komada
Očaj ili šta već: Plati jedan električni MG 4, teraj dva komada

Očaj ili šta već: Plati jedan električni MG 4, teraj dva komada

18.35K
8
Podelite sa prijateljima:

„Dva po ceni jednog“ je nešto na šta ste verovatno i vi navikli kada se priča o ulošcima s krilcima, deterdžentima ili drugim proizvodima iz supermarketa i TV izloga, ali ovako nešto je retkost u automobilskom sektoru. Da, znamo za svojevremeno aktuelnu akciju u Americi gde se uz skupocene automobile nudio i gratis primerak Yuga, ali ovo je sada malo drugačija priča.

Naime, prodavac automobila B&K trenutno nudi dva električna MG4-a po ceni jednog. Na sajtu firme B&K, kao kompanije koja pripada renomiranoj grupi Weller, aktuelan je oglas u kom se navodi da trenutno možete nabaviti MG4 Electric preko B&K-a, pri čemu je transakciju moguće realizovati kupovinom u gotovini ili kroz neki sistem finansiranja, da biste potom dobili i drugi besplatno na lizing. Lizing za MG4 Electric se naplaćuje na mesečnom nivou. Međutim, kako izveštava kompanija za trgovinu automobilima B&K, MG Motor će nadoknaditi ceo iznos rate lizinga za MG4 na period od 48 meseci, i to do zaključno s 31. julom 2024. godine.

„Na ovaj način nećete imati nikakve troškove lizinga tokom celog perioda lizinga. i uživaćete u punoj fleksibilnosti u svojoj mobilnosti“, kako piše B&K na internet stranici koju uređuje.

Standardna verzija MG4-a se može kupiti od B&K-a po ceni od 34.990 evra, što otprilike odgovara ceni na internet prezentaciji proizvođača. Kineski model pruža električni domet prema WLTP-u, u trajanju do nekih 350 kilometara, sa snagom od 125 kW/170 KS.

Mesečni iznos otplate lizinga s periodom finansiranja od 48 meseci, u predočenoj kombinaciji iznosi 168,99 evra. MG4 Electric se može iznajmiti od samog MG Motora, po ceni od 174 evra mesečno. Kao i sam proizvođač, B&K-ova ponuda je namenjena fizičkim licima. Godišnja kilometraža je ograničena na svega 5 hiljada km. Prema proračunima B&K-a, to rezultira ukupnim iznosom od 8.112 evra. Ovo uključuje sve rate i posebna plaćanja plus 999 evra troškova transporta.

MG Motor će vam nadoknaditi 8.111,54 evra nakon isporuke iznajmljenog vozila. „Lizing aranžman je stoga, za kupca besplatan“, zaključuje B&K. Troškovi transporta od 999 evra jesu trošak, ali za 48 meseci iznose samo oko 21 evro mesečno. Ponuda trenutno važi samo do 31. jula 2024. i samo do isteka zaliha.

Sada se može legitimno postaviti pitanje da li ova poslovna praksa otkriva čin očaja. Verovatno ne, ako se pogleda prodaja SAIC-a i MG-a u Evropi. Hajde da na kratko analiziramo 2023. godinu.

Tri marke su bile odgovorne za 91,8% prodaje kineskih električnih automobila u Evropi prošle godine. SAIC / MG je ostvario udeo u prodaji od 61,9%, Polestar 20,7% i BYD 9,2%. U MG-u, ovo je uglavnom pokretao MG4 Electric. Stoga se može pretpostaviti da MG „samo“ pokušava dodatno povećati prodaju ovom kampanjom, u trenutku kada se većina proizvođača električnih automobila muči.

AutoRepublika

(18354)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Naizgled privlačna ponuda. Nekome verovatno.

next

ovaj se kod nas prodaje za 31k u osnovnoj opremi i jos nisam video ni jednog uživo, kapiram da ce za 12-18 meseci da ga prodaju ispod 20k,kao što sad ima popust za ioniq 6 iz 2023 u iznosu od 15k evra plus gde je uračunata i subvencija od 5k

BB

Evo, upravo iskače reklama za taj, daju 5000 KM popusta…
Čekam dok dođe do 25000 KM popusta 😂

MRN

Da, istina. Sada gledam i na sajtu „Polovni automobili“ ima oglašenih 14 komada Ioniq 5 i Ioni6, svi su iz 2013. godine ( nema ih na oglasima iz 2024. uopšte ), pri čemu je prvi sa spiska ispod „ponižen“ za 28% ( piše tih 28% ).

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/pretraga?sort=price_asc&brand=hyundai&year_from=2023&year_to=2023&fuel%5B0%5D=2312&city_distance=0&showOldNew=all&without_price=1

Djordje Pesic

Za ove pare sigurno ne bi uzei hjundai. Ima boljih kola u tom cenovnom rangu.

Bosko

Malo detaljnije obrazlozenje ako moze i kako da se vidi da li moze da se racuna ova subvencija

Matori

Na kojoj teritoriji posluje B&K?

Baaj

J b g…Neko se rodi u Americi a neko na Balkanu