1. Home
  2. Prezentacije
  3. Kupe-krosover Tata Curvv: Prikazana serijska verzija (VIDEO)
Kupe-krosover Tata Curvv: Prikazana serijska verzija (VIDEO)
0

Kupe-krosover Tata Curvv: Prikazana serijska verzija (VIDEO)

144
0
Podelite sa prijateljima:

Kupeoliki krosoveri nastavljaju da se šire među proizvođačima automobila širom sveta. I tako je indijski koncern Tata odlučio da se okuša u ovoj klasi, predstavljajući model Tata Curvv, i to u dve verzije odjednom – gorivne i električne.

Tata Curvv postao je serijsko oličenje istoimenog koncepta, koji je prikazan u proleće preprošle godine. Proporcije i konture karoserije su ostale praktično nepromenjene, ali su detalji automobila postali malo drugačiji. Prednji kraj je dobio drugačiji dizajn sa velikim usisnicima vazduha i rešetkom hladnjaka, farovi su promenjeni. Pojavili su se retrovizori, ručke na vratima i točkovi uobičajene veličine.

Električni automobil ima slepi nos (ima ugrađeni priključak za punjenje), natpisne pločice i moderniji dizajn felni.

Tata još nije objavio slike unutrašnjosti, ali indijska štampa uverava da će u velikoj meri preslikati unutrašnjost Tate Nexona. Na kraju krajeva, Tata Curvv je izrađen na istoj platformi i u suštini će biti skuplja i prestižnija verzija Nexona. Kupcima će biti ponuđene različite opcije unutrašnje opreme.

O tehnologiji se takođe ćuti, ali će ona najverovatnije biti preneta i sa modela Nexon. Nudi se sa benzinskim turbo trocilindrašem Revotron 1.2 (110 KS, 170 Nm) ili turbodizelom Revotorq 1.5 (110 KS, 260 Nm).

Oba su kombinovana sa ručnim šestostepenim menjačem i njegovom automatskom verzijom (sa jednom spojnicom). A za najskuplje benzince može se naručiti sedmobrzinski sa dve spojnice.

Električni Nexon ima dve verzije – snage 129 i 143 KS sa trakcionom baterijom kapaciteta 30,2 i 40,5 kWh, respektivno.

Potpuna premijera serijskog krosovera Tate Curvva zakazana je za 7. avgust, pri čemu će električna modifikacija prva izaći na tržište, a kasnije će uslediti i benzinska i dizel varijanta.

AutoRepublika

(144)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments