1. Home
  2. Prezentacije
  3. Kupeoliki krosover Volkswagen ID.Unyx postao je prvenče nove porodice
Kupeoliki krosover Volkswagen ID.Unyx postao je prvenče nove porodice
6

Kupeoliki krosover Volkswagen ID.Unyx postao je prvenče nove porodice

412
6
Podelite sa prijateljima:

Na Salonu automobila u Pekingu u aprilu, Volkswagen je najavio novu „zelenu“ liniju ID.UX, kreiranu specijalno za Kinu. Istovremeno, prikazano je i prvenče – kupe-krosover pod nazivom ID.Unyx.

Sada na tržište ulazi model sa petoro vrata koji više nalikuje liftbeku „na štiklama“. Naravno, automobil će se proizvoditi lokalno: fabrika Volkswagen Anhui, izgrađena zajedno sa JAC-om (Volkswagen trenutno poseduje 75% zajedničkog preduzeća), odgovorna je za proizvodnju. Štaviše, isto preduzeće proizvodi i električni krosover Cupra Tavascan za globalno tržište (brend Cupra nije zastupljen u Kini). I upravo je Cuprin krosover postao donator za VW ID.Unyx.

Spoljašnji dizajn je ponovo urađen. ID.Unyx je dobio drukčije branike, farovi i zadnja svetla su zamenjeni LED sistemom.

Dužina je 4.663 mm, širina 1.860 mm, visina 1.610 mm. Poređenja radi, dimenzije Tavaskana su: 4.644/1.861/1.597 mm. Međuosovinsko rastojanje automobila je isto – 2.766 m. Naveden je i klirens od samo 120 mm. Zapremina prtljažnika je 535 litara.

U unutrašnjosti, novi Volkswagen je generalno preslikao model Cupre – ID.Unyx je dobio isti prednji panel, odvojene ekrane za instrument tablu i multimedijalni sistem.

Istovremeno, VW „kupe“ već ima pametnog asistenta u baznom paketu: u stanju je da komunicira sa vozačem. Karakter koji će prikazati multimediju može se prilagoditi.

Volkswagen ID.Unyx se nudi u tri nivoa opreme. Dva od njih imaju jedan elektromotor od 231 konjske snage na zadnjoj osovini (slična verzija Tavaskana je snažnija). Vrhunska verzija ima pogon na sva četiri točka sa dva motora, ukupna snaga je 340 KS.

Baterija je ista za sve opcije – kapaciteta 82,4 kWh. Model sa pogonom na zadnje točkove će prelaziti s punom baterijom 621 km prema CLTC-u, sa pogonom na sve točkove – 565 km.

Navodi se da će jednomotorni ID.Unyx ubrzavati do stotke za 7,7 sekundi, dvomotorni će isto to uraditi za 5,6 sekundi.

Lista opreme za osnovni „juniks“ uključuje: felne od 20 inča, matričnu optiku, električni poklopac prtljažnika, pomenute ekrane, grejani volan, bežično punjenje za pametni telefon, dvozonsku automatsku klimu, „memoriju“ podešavanja prednjih sedišta (plus masažer), kamera za pogled nazad, prilagodljivi tempomat, automatsko kočenje i sistemi za zadržavanje trake.

Druga najviša konfiguracija uključuje grejana prednja sedišta, ekran za projekciju i sveobuhvatne kamere.

Najskuplji ID.Unyx takođe ima felne od 21 inča i prilagodljivo vešanje.

Cena je u rasponu od 209.900 do 249.900 juana (26.519-31.573). Do 2026. godine porodica ID.UX će uključivati pet modela, a obećavaju se ne samo krosoveri, već i limuzine. Drugih detalja o predstojećim električnim modelima još nema.

AutoRepublika

(412)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

nisu čak ni farove mogli promeniti u odnosu na tavaskan koji će koštati preko 60 000 €

Bungi

Dizajn nije nimalo loš ali sa VW-om nema dodirnih tačaka.Da mu skinu značku rekao bih da je Cupra.Znak mi je nekako na neodgovarajućem mjestu.Ili ga premjestiti skroz prema brisačima kao kod folcike ili ga spistiti u donju zonu ispod registarske table, gdje će ogromno slovo „W“ biti nastavak i završetak grbe u sredini haube.

s mile

Dizaj nije loš, jer ovde nema ništa od VWa, sve ti je to zapravo kinez, samo ga je VW uzeo pod svoje sa znakom VWa

Matija

Oseca se pozitivan uticaj Cupre i Kineza! Jos uvek je glomazan, ovde ne pomazu nikakvi dizajnerski trikovi. Ona kosa falta na stranicama jeOK ali oni masivni crni pragovi su katastrofa!

Zoran

mali klirens za auto te visine.

next

sva ova šizofrena vozila zasnovana na id.5 izgledaju debelo i nezgrapno, nit su liftebeci nit su krosoveri, najkraće rečeno nakaze