1. Home
  2. Vesti
  3. Ažurirani Mercedes-Benz GLE se sprema za premijeru
Ažurirani Mercedes-Benz GLE se sprema za premijeru
0

Ažurirani Mercedes-Benz GLE se sprema za premijeru

248
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes-Benz je počeo da proizvodi SUV više srednje klase još 1997. godine: u početku se zvao M Klasa iliti ML, a 2015. je preimenovan u GLE. Sadašnji model je debitovao 2018. godine, a sledeće godine porodica je proširena kupe verzijom i dodatkom u imenu „Coupe“. Ovi automobili takođe imaju verzije koje je pripremila divizija Mercedes-AMG. Sve ove verzije su podvrgnute planskom restilizovanju početkom februara prošle godine. Uprkos tome, proizvođač već priprema novu seriju ažuriranja za GLE.

Prema informacijama koje su naše ruske kolege iz Kolesa prikupile iz špijunskih fotografija, SUV će dobiti osveženi enterijer sa revidiranim prednjim panelom, na kome su smešteni novi veliki ekrani. Najverovatnije, biće tri displeja, kombinovana jedni sa drugima i zauzimaju, u stvari, celu širinu panela – ovo je takozvani sistem MBUX Superscreen. Ispred vozača je virtuelna instrument tabla, a u sredini je ekran osetljiv na dodir sopstvenog multimedijalnog sistema. Na desnoj strani, najverovatnije, postoji poseban ekran za suvozača.

Takođe, navode da će sistem imati drugačiji interfejs sa modernijom grafikom. Očekuje se da će jednostavnije verzije imati par odvojenih displeja od 10,25 inča na prednjem panelu (samo digitalna instrument tabla i multimedijalni ekran osetljiv na dodir). Spominju i to da će možda imati drugačije dizajnirane krakove volana.

Najverovatnije, sledeće ažuriranje neće uticati na tehnologiju modela. U ovom slučaju, GLE će i dalje imati benzinske i dizel motore koji rade kao MHEV u tandemu sa 48-voltnim starter-generatorom integrisanim u devetostepeni automatski menjač 9G-Tronic. Plug-in hibridne opcije će takođe ostati (ukupna snaga je ili 333 ili 381 KS). Moguće je da će SUV dobiti drugu bateriju, maksimalni domet prilikom vožnje na električni pogon u ovom slučaju može se povećati na 150 km.

Očekuje se da će osveženi krosover nemačkog brenda stići do prodavaca na evropskom tržištu u drugoj polovini sledeće godine. Cene će biti naknadno objavljene, najverovatnije će rasti. Danas je u Nemačkoj početna cena aktuelnog krosovera Mercedes-Benza GLE 87.435 evra, a za top verziju Mercedes-AMG GLE traže najmanje 167.278 evra.

AutoRepublika

(248)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments