1. Home
  2. Vesti
  3. Dizajnera ikoničnih automobila izbo je lopov u njegovoj kući u Bavarskoj
Dizajnera ikoničnih automobila izbo je lopov u njegovoj kući u Bavarskoj
8

Dizajnera ikoničnih automobila izbo je lopov u njegovoj kući u Bavarskoj

296
8
Podelite sa prijateljima:

Bavarska policija istražuje ubistvo britanskog dizajnera automobila Iana Kamerona. Izbo ga je lopov dok je provaljivao u njegovu kuću.

Sedamdesetčetvorogodišnji Kameron napadnut je u petak uveče na svom imanju u Heršingu pored jezera Amerze u Gornjoj Bavarskoj. Počinilac ga je ubo nožem i lekar je mogao samo da konstatuje smrt.

Kameronova supruga Verena Klosova je preživela, navodi Daily mail. Preskočila je ogradu i pobegla. Uspela je da dođe do komšinice i pozove policiju.

Policija traga za počiniocem. Navodi se da je bio visok između 1,80 i 1,90 metara i nosio je svetle pantalone, tamnoplavu duksericu sa kapuljačom, crveni ranac i žuto-zelene rukavice. Policijski ronioci pretražili su, između ostalog, obalu jezera Amerze.

Kako prenose britanski mediji, istražitelji su počeli istragu sa sumnjom da je počinilac želeo da ukrade nešto iz Kameronove kolekcije retkih automobila i artefakata vezanih za njegov rad. „Kameron je bio stručnjak za veterane. U svojoj vili vrednoj 3 miliona funti držao je niz veoma vrednih artefakata“, prenosi The Sun.

Ijan Kameron je započeo svoju karijeru u Pininfarini 1975. nakon što je diplomirao na Kraljevskom koledžu umetnosti. Od 1981. do 1992. radio je u kompaniji Iveco, gde je došao do pozicije glavnog dizajnera, a 1992. godine prelazi u BMW kao menadžer eksterijera.

Dizajnirao je, na primer, roudster Z8 ili BMW Serije 3 generacije E46. Takođe je radio na dizajnu eksterijera Range Rovera generacije L322, dok je brend nakratko bio pod BMW-om.

Najpoznatiji je po ulozi u renesansi marke Rolls-Royce, koju je maestralno uneo u modernu eru. Godine 1999. unapređen je u šefa dizajna u Rolls-Roycea, poziciju koju je obavljao više od 13 godina pre nego što je otvorio Ian Cameron Design Partners, sopstvenu konsultantsku kuću za dizajn. Tako je predstavio prvi Rolls-Royce Phantom moderne ere, iz kojeg brend i danas crpi inspiraciju.

„Ian je igrao značajnu ulogu u oblikovanju Rolls-Roycea od kada je prvi put bio pod BMW Grupom i preselio se u svoj novi dom u Gudvudu. Predvodio je dizajnerski tim za sve modele serije Phantom i Ghost, stvarajući potpuno moderne automobile koji su činili dizajnersku liniju brenda. Moje misli su sa Ianovom porodicom i prijateljima u ovom veoma teškom trenutku“, rekao je izvršni direktor Rolls-Roycea Kris Braunridž na LinkedInu.

AutoRepublika

(296)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

R.I.P.

žalosno je što tako čovek izgubi život od nekog lopova, za male pare. S druge strane, ostaće upamćen po svojim kreacijama.

BB

Pa jeli odnio lopov išta? Ili je imao baš namjeru da ga ubije?

Sasa

Da lopov nije mozda sa nasih prostora?

s mile

Nije lepo da se tako nešto predpostavi, ali po vestima, si izgleda bio u pravu

„Francuska: Uhapšen Srbin osumnjičen za ubistvo bivšeg dizajnera Rols-rojsa“

BB

Ali sačekajmo njegovo ime. Novinari imaju običaj da proglese srbinom svakog ko ima srpsko državljanstvo, pogotovo ako ke u negativnom kontekstu…

Malo me nervira kad Aleksandar Zverev bude „Nemac“, pa reci njemački tenisar, to je korektno. Ili srpski državljanin… Mnogi misle da nacionalnost prati državne granice

Mustang

rr fantoma prošle generacije je dizajnirao marek đorđevic, naš čovek,
novi model je samo blaga evolucija prethodnog, u kome je učestvovao još jedan dizajner sa naših prostora, dok je kamerun bio šef dizajna

Izmenjeno 1 mesec pre od strane Mustang
MRN

Šta ti je „prst sudbine“.

Laki

Lopovu i ubici se smiješi „Kafez“ potpuno zasluženo!