1. Home
  2. Vesti
  3. Prezentacija Teslinog robot taksija pomerena je za oktobar?
Prezentacija Teslinog robot taksija pomerena je za oktobar?
0

Prezentacija Teslinog robot taksija pomerena je za oktobar?

47
0
Podelite sa prijateljima:

Poznato je da je kompanija čuvenog „polimate“ Ilona Maska („iz Republike Srpske, ako se ne varam“) često ume da odlaže svoje premijere. Najviše se odužilo lansiranje njihovog električnog pikapa Cybertrucka, koji je najavljen, ako nas sećanje dobro služi, još pre ludila izazvanog koronom. U prevodu, najavljen 2019, pušten na tržište krajem prošle godine.

Što se Modela S, 3, X, Y tiče, tu nas već sećanje ne služi najbolje, ali svakako lansiranje tih modela nije bilo bez problema…

Pre neki dan je navodni „naše gore list“ obećao da će Tesla prikazati svoj robot taksi osmoga dana osmoga meseca. U međuvremenu stižu medijske informacije da je lansiranje odloženo za oktobar.

Razlog za to je to što je od dizajnerskog tima zatraženo da napravi neke izmene na automobilu.

Timu je sada potrebno više vremena da napravi više prototipova. Informacija dolazi od Bloomberga, koji piše da je u kontaktu sa zaposlenima koji kažu da je dvomesečno kašnjenje interno saopšteno. Ni Tesla ni Mask nisu komentarisali podatke.

Nakon izveštaja Bloomberga, vrednost Tesliih akcija na berzi je pala za skoro 10 odsto.

AutoRepublika

(47)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments