1. Home
  2. Prezentacije
  3. Genesis predstavio trkački kupe i osveženu električnu limuzinu
Genesis predstavio trkački kupe i osveženu električnu limuzinu

Genesis predstavio trkački kupe i osveženu električnu limuzinu

64
0
Podelite sa prijateljima:

Korejska premijum marka Genesis se pojavila na Salonu automobila u Busanu, ali bez velikih premijera. Međutim, Genesis je ipak pokazao neke nove proizvode na četiri točka. Primera radi, korejskoj javnosti je po prvi put predstavljen konceptualni krosover Genesis Neolun, a koji je svetsku premijeru imao pre par meseci u Njujorku.

Drugi vrhunac programa korejske marke je stigao u vidu spektakularnog kupea kom je dodeljeno dugačko ime: Genesis X Gran Racer Vision Gran Turismo Concept. Napravljen je specijalno za video igricu Gran Turismo, ali je svejedno izrađen i u opipljivom obliku i uključen je u nadolazeći asortiman „nabrijanih“ modela pod nazivom Magma.

Originalni kupe X Gran Berlinetta je prikazan krajem prošle godine, kasnije se pojavila verzija u čast poznatog trkača Jacquija Ickxa, a sada je spreman i treći primerak – sa masivnim aerodinamičnim karoserijem od ugljeničnih vlakana.

Očekivane tehničke specifikacije su skoro iste kao kod baznog kupea po imenu X Gran Berlinetta. Agregat Lambda II V6 potpomognut je električnim kompresorom i kao takav će biti smešten napred u okviru međuosovinskog rastojanja. Proizvodi 882 konjskih snaga i 1.071 Nm najvišeg obrtnog momenta. Sva ta sila se usmerava ka točkovima zadnje osovine.

Pomaže mu elektromotor na prednjoj osovini, ali ako prvi koncept proizvodi 204 KS i 266 Nm, onda trkačka verzija odbacuje 679 KS i 305 Nm. Ukupna najviša snaga takvog pogonskog sklopa doseže „bugattijevskih“ 1.561 „grla“ i 1.425 Nm. Dakle, parametri su na nivou očekivanih od hiperautomobila.

Najzad, treći izložbeni automobil je mnogo bliži kačenju na montažne trake i vitlanju po javnim putevima. Ovde je reč o ažuriranoj verziji električne limuzine po imenu Genesis Electrified G80, koja je pre tri godine postala prvi električni automobil brenda. Restilizovana verzija je već demonstrirana tokom aprila za nama, a na Salonu automobila u Pekingu. Publika je tada mogla da osmotri predserijski primerak.

Sledeći isti recept koji je primenjen kod zatezanja bora benzinskih „osamdesetica“, električna limuzina je dobila različite branike, farove s tehnološkim rešenjem komercijalnog imena Micro Lens Array, ali i nove točkove. Unutrašnjost pruža potpuno novu prednju ploču s jednim širokim ekranom tipa OLED, dijagonale 27 inča.

Ali, glavna stvar je ta što je ažurirani Genesis Electrified G80 prvi u porodici koji ima međuosovinsko rastojanje povećano za 130 milimetara. Celo povećanje je otišlo u zadnji deo kabine, a sada je rastojanje između osovina 3.140 mm. Genesis je pre dve godine skockao seriju izduženih automobila za samit G20, ali je tada umetak bio veći (plus 217 mm), a takve limuzine nisu ni ušle u masovnu proizvodnju.

Električni automobil je uz produženu osnovu dobio i odvojena zadnja sedišta sa električnim pogonom i centralnom kutijom, kao i servo pogon za zadnja vrata. To jest, sada je to praktično reprezentativna poslovna limuzina! Uostalom, više pozicionirani model Genesis G90 nema električnu verziju i takva se ni ne očekuje.

Tehničko punjenje, odnosno koji će pogonski sklop dobiti zadatak pokretanja ažuriranog električnog automobila još nije otkriveno, samo je najavljena upotreba nove trakcione baterije četvrte generacije, kao i povećanje rezerve snage. Početak prodaje produženih automobila po imenu Genesis Electrified G80 zakazano je za avgustovske dane u Koreji.

AutoRepublika

(64)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments