1. Home
  2. Vesti
  3. Chery krenuo s prodajom Fulwinovih krosovera T6 i T9
Chery krenuo s prodajom Fulwinovih krosovera T6 i T9
1

Chery krenuo s prodajom Fulwinovih krosovera T6 i T9

233
1
Podelite sa prijateljima:

Chery je tokom prošle jeseni najavio, promovisao podmarku Fulwin i mi smo o tome svojevremeno izveštavali. Ako je prethodnih godina ovo bio naziv za jeftine male automobile, sada je namenjen hibridima i električnim vozilima. Ali vodeći modeli Fulwin A9 i Fulwin T11 još nisu spremni.

Umesto toga, na kinesko tržište su jedan za drugim plasirani jednostavniji hibridni terenci. Glatko se već može reći da je za jedan od njih povećano interesovanje.

Veliki krosover Chery Fulwin T9 predstavlja zaista novi model, koji će se u čisto benzinskoj verziji, kao i s revidiranim dizajnom nazvati Tiggo 8L. Zasnovan je na platformi T2X, istoj onoj na kojoj su izrađeni i Exeed RX i Jaecoo J8, dok je jedna od njegovih karakteristika stigla i u vidu opcionih adaptivnih amortizera. Fulwin T9 je, sudeći po gabaritima, superiorniji od trenutnog Tiggoa 8. To znači da mu je dužina na nivou od 4.795 milimetara, širina je 1.930 mm, dok je visina 1.738 mm. Međuosovinsko rastojanje vozila iznosi 2.770 mm, u odnosu na 2.710 mm za J8.

Postoje verzije sa dva ili tri reda sedišta, to jest sa pet ili sa sedam sedišta. Ako je Chery ranije pratio unutrašnju arhitekturu sa kombinovanim ekranima na prednjoj ploči, Fulwin T9 nudi dva odvojena ekrana za instrumentaciju i multimedijski sistem i oni stižu s dijagonalom od 10,25 i 15,6 inča.

Sedište suvozača je opremljeno otomanom i može se rasklopiti u krevet, dok se među opcionalima može pronaći i napredni Sonijev audio sistem sa četrnaest zvučnika.

Chery Fulwin T9 je opremljen hibridnim pogonskim sklopom C-DM, koji može da radi i u paralelnom i u serijskom režimu. Ali, ako znamo da Cherijevi hibridi prethodne generacije poseduju trostepeni menjač, onda C-DM sistem pruža jednostavan jednostepeni menjač, preko kojeg je jednoipolitarski turbobenzinski motor sal 156 konjskih snaga i 220 Nm najvišeg obrtnog momenta, povezan sa prednjom pogonskom osovinom.

Na istoj toj prednjoj osovini je ugrađen i trakcioni elektromotor sa 204 KS i 310 Nm, pa ukupna snaga hibridnog pogonskog sistema dostiže 360 KS i 530 Nm. U ponudi još uvek nema verzije s pogonskom formulom koja podrazumeva silu dopremljenu na sva četiri kraja školjke.

Trakciona baterija kapaciteta 19,43 kWh postavljena je ispod poda kabine i može se dopuniti povezivanjem s običnom utičnicom u zidu. Deklarisana potrošnja goriva u hibridnom režimu je 5,2 litara benzina na 100 prevaljenih kilometara, ali s napunjenom baterijom, ovaj krosover može da pređe u električnom režimu do 100 km, mereno pravilima opisanim u ciklusu WLTP. Maksimalni domet vozila je na nivou od 1.400 km.

Hibrid sa masom praznog vozila od 1.898 kilograma, kada se maksimalno nagna, može da iz mesta ubrza do „stotke“ za 7,8 sekundi, uz najveću brzinu kretanja od 180 km/h.

Drugi krosover iz naslova se zove Chery Fulwin T6. Ovaj međutim više nije originalan model, već predstavlja varijaciju na temu poznatog modela po imenu Jaecoo J7. Isti se u Narodnoj Republici Kini nutka kao Chery Explore 06. Stil prednjice vozila je izmenjen pa stiže s ispraznim panelom umesto mesta gde kod konvencionalnih vozila stoji maska hladnjaka. Ali, drugih promena nema, dok je izgled putničke kabine u potpunosti očekivan, to jest isti je.

Hibridni pogonski sklop C-DM je potpuno isti kao i kod starijeg Fulwinovog krosovera s indeksom T9, samo što je kapacitet litijum-gvozdeno-fosfatne trakcione baterije smanjen na 18,3 kWh. Hibrid sa masom praznog vozila od 1.775 kilograma može da pređe u električnom režimu do 93 km po pravilima datim u protokolu WLTP, dok je maksimalni domet deklarisan na nivou od 1.300 kilometara. Maksimalna brzina kretanja je istih 180 km/h.

Zanimljivo, modeli T9 i T6 imaju istu početnu cenu – 130 hiljada juana (17.900 američkih dolara). Ali u maksimalnoj konfiguraciji, „devetka“ je i dalje skuplja – 170 hiljada juana (23.400 dolara) naspram 157 hiljada juana (21.600 dolara).
AutoRepublika

(233)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Kakve cene 🙂