1. Home
  2. Vesti
  3. Krosover Volkswagen Tharu XR u Kini košta kao Fiat Panda u Srbiji
Krosover Volkswagen Tharu XR u Kini košta kao Fiat Panda u Srbiji
3

Krosover Volkswagen Tharu XR u Kini košta kao Fiat Panda u Srbiji

151
3
Podelite sa prijateljima:

Zajedničko preduzeće SAIC Volkswagen je homologovalo krosover Volkswagen Tharu XR: fotografije i glavne karakteristike su dodate u bazu podataka Ministarstva privrede Narodne Republike Kine.

Očigledno, krosover će biti pozicioniran kao „mlađi brat“ modela VW Tharu, koji proizvodi isto zajedničko preduzeće.

U stvari, na slikama je, po svemu sudeći, restilizovana verzija lokalnog T-Crossa (model pre restilizacije takođe proizvodi SAIC Volkswagen). Inače, sam T-Cross ima mnogo lica: tu su i evropski i brazilski krosoveri istog imena (nedavno su ažurirani), kineski Tacqua iz zajedničkog preduzeća FAW Volkswagen i indijski Taigun (iz Indije se isporučuje se na druga tržišta u razvoju, ali kao T-Cross).

Pa, podsetimo se da su pre godinu dana Kinezi izvukli trik sa pojavom pristupačnije verzije limuzine VW Lavida – tada je SAIC Volkswagen na tržište izneo Lavidu XR, odnosno verziju Virtusa (pogubismo se pišuči ovo 😀 ).

Tharu XR se razlikuje od ostalih rođaka po svom dizajnu. Ima originalne branike, farove i zadnja svetla. Pored toga, prednji deo ima horizontalne ukrasne matrice u stilu kineskog Tiguana L Proa nove generacije: mogu biti crne ili srebrne. Zadnji krovni stubovi imaju umetke – kao indijski Taigun. Unutrašnjost još nije obelodanjena.

Dužina Tharua XR je 4.351 mm, što je 133 mm duže od trenutnog T-Crossa za Kinu. Širina je 1.762 mm (+2 mm u odnosu na lokalni T-Cross), visina je 1.605 mm (+6 mm). Međuosovinsko rastojanje je isto 2.651 mm. Dimenzije pravog Tharua: 4.458/1.841/1.632 mm, rastojanje između osovina iznosi 2.680 mm.

Tharu XR je homologovan sa atmosferskim benzinskim motorom 1.5 i turbo motorom iste zapremine snage 110 i 160 KS, redom. Kineski T-Crossa takođe ima slične motore. Najverovatnije, kao i model pre fejslifta, krosover sa sufiksom u imenu će se nuditi isključivo sa pogonom na prednje točkove.

Veći Volkswagen Tharu dostupan je sa turbo-četvorocilindričnim motorima 1.5 (160 KS) i 2.0 (186 KS); krosover sa dvolitarskim motorom ima pogon na sva četiri točka.

Očekuje se da će Tharu XR premijerno biti predstavljen ove godine. Stari T-Cross sada košta od 115.900 juana (oko 14 hiljada evra), a originalni Tharu koštaće najmanje 158.600 juana (19 hiljada evra).

AutoRepublika

(151)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Znači, Panda sa osnovnom termičkom motorizacijom od 100 ks i sa (bogatom?) isposničkom opremom u Srbiji će da košta oko 19.000 evra ?

s mile

paz da neće