1. Home
  2. Vesti
  3. Popust na BMW XM u Americi i do 25 hiljada dolara
Popust na BMW XM u Americi i do 25 hiljada dolara
25

Popust na BMW XM u Americi i do 25 hiljada dolara

2.61K
25
Podelite sa prijateljima:

BMW XM je na papiru impresivna mašina. Predstavljen je kao prvi samostalni model divizije M još od kasnih sedamdesetih godina prošloga veka kada smo u izložbeno-prodajnim salonima mogli da vidimo fantastični M1 i pruža performanse kojima bi svaki terenac pozavideo.

Bazna konfiguracija se može pohvaliti sa 476 konjskih snaga zahvaljujući kombinaciji trolitarskog turbobenzinca sa električnim agregatom dok bazna osmocilindarska verzija u kombinaciji elektromotota i 4,4-litarskog V8 daje 653 KS, a „top“ izdanje Label Red podiže snagu na čak 748 „grla“. XM je u stanju da ubrza od nule do 100 km/h za 3,6 sekunde i dostigne maksimalnu brzinu limitiranu na 250 km/h. Takođe je u stanju da samo sa električnim motorom pređe distancu od 50 kilometara pri brzini od 120 km/h.

Međutim, XM ima dve velike mane. Prva od njih je ona da je težak više od 2,7 tona dok kupcima verovatno najviše smeta cena od 159.995 dolara za baznu osmocilindarsku konfiguraciju, odnosno 185.995 „zelembaća“ za izdanje Label Red. Protekle godine je isporučeno tek 2.315 primeraka, a u prvom tromesečju ove godine samo 541. To je označilo da je vreme za poveće popuste…

Naime, nemački gigant reklamira svoje čedo sa popustom od petnaest hiljada najmanjih zelenih novčanica prilikom kupovine, odnosno 17.500 dolara ako se mušterija opredeli za lizing. Pored spomenutih popusta, BMW nudi i kamatu od svega 3,99% u trajanju od pet godina. Dok su ranije promocije uglavnom važile samo na vlasnike drugih specijalnih modela firme iz Minhena ili pak vlasnike nekog rivalskog modela, „švabe“ ovaj put nude spomenute promocije na sve kupce koji su spremni odrešiti kesu.

Međutim, kolege sa sajta Jalopnik kažu da to nije sve i uspeli su da pronađu nekoliko izložbeno-prodajnih salona širom Amerike koji su spremni da odu korak unapred. Primera radi, salon „BMW of South Miami“ iz istoimenog grada u saveznoj državi Floridi trenutno ima zalihu od pet vozila na kojima je popust od 21.555 do 24.804 dolara. U Sjedinjenim Američkim Državama je trenutno 944 jedinica XM-a u prodaji i trenutno jedino Z4 je lošije prodavani model u BMW-ovoj ponudi.

Nismo baš sigurno koliko će ovaj potez pomoći da terenac ima sjajniju budućnost i mogao bi da nestane sa tržišta u rekordnom roku. Ali dok se to ne desi, neki kupci sa dubokim džepom će svakako imati priliku da uštede…

AutoRepublika

(2611)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

25 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Peja

Interesantno bi bilo znati koliko ih je prodato u Srbiji

Matori

A može da bidne i da Amerikanci ipak imaju malo više ukusa nego što sam i ja očekivao i da ne prihvataju zdravo za gotovo ono što BMW PR služba pokušava da im objasni.

MRN

Izgleda da je posredno postignuta baš velika eksluzivnost modela … 😊

Radovan

Ima Eco „kozu“, dobijenu ekskluzivnom reciklazom plasticne flase

MRN

Šta je toliko loše ako automobil nema prirodnu kožu kao materijal kojim su presvučena sedišta, već „skaj“ ? Ja sam imao „skaj“ u Ladi Nivi i nikada nisam to smatrao nekim nedostatkom vozila.

Neko sa strane

Pa da, pravo poredjenje Niva vs BMW XM 🙂
I ja sam na Jugu imao plasticni volan (bez serva), halogene sijalice i prozore na kurblu pa nista od toga nisam smatrao nedostatkom vozila.

MRN

Suština je da su veštački materijali koji se uobičajeno nazivaju eko koža odavno došli na taj nivo osobina, da čovek „na oko“, a ni „na dodir“ ne može da primeti da je u pitanju veštački materijal (a ne prirodna koža), niit će pri sedenju na sedištu obloženim takvim materijalom da ima bilo kakvu neprijatnost (u odnosu na sedište presvučeno kožom). Čak dugoročno posmatrano, pre će da se (na razne načine) „ofuca“ kožna presvlaka sedišta, nego ona od eko kože. Dakle, posle 50 ili 100.000 km će bolje da izgleda sedište presvučeno eko kožom. Na kraju krajeva, ako je nekome baš… Pročitaj više »

Neko sa strane

Problem je sto u autu koji kosta koliko kosta dobijes materijal kao u Ladi Nivi. Da taj auto kosta kao Lada Niva, onda ne bi bilo problema.

A ima sintetickih materijala koji na oko“, a ni „na dodir“ ne može da se primeti da je u pitanju veštački materijal, ali mi ipak radije nosimo prirodni pamuk, vunu, svilu itd itd a ne sinteticke. Ima zasto je to tako…

MRN

Materijal je „kao u Nivi“ samo utoliko što su oba „veštačka“. I to je sve što ih (jezički) povezuje. Kao što su i Nivine gume (na kojima piše „Niva“) „od gume“, kao što su i neke brendirane gume „od gume“. A koji je materijal kome prijatniji, to je stvar ukusa. Ja sam recimo na sintetičku gardorobu (za slobodne aktivnoti ) prešao pre skoro dve decenije i „nema tih para“ da me neko ubedi da je u tim uslovima prijatniji pamuk ili neki drugi prirodni materijal. Poslovna garderoba je nešto drugo. Ja nisam kao moj otac, koji je leti nosio vuneni… Pročitaj više »

Neko sa strane

Kazes poslovna garderoba je nešto drugo – upravo o tome pricam! Jel BMW XM auto za veranje po Fruskoj Gori (Lada Niva / gardoroba za slobodne aktivnoti) ili je XM ‘poslovna garedorba’? Kada budem video da ga nasi geometri, elektrodistribucija, lovci pocnu koristiti za svoje sumske aktivnosti, povlacim sve sto sam rekao. Branis neodbranjivo ali svakako pohvale za pokusaj!

MRN

Pa, poslovnu garderobu nosim kakvu nosim ne zato što te materijale smatram prijatnijim i boljim, već zato što se u svetu mojih (ekonomski bitnijih) klijenata „odelo čini čoveka“. A sad, koliko se ja znojim i kuvam, nebitno je, bitno je samo da je sve to upakovano u prihvatljivu formu (za drugu stranu). Ali, da bih neprijatnosti za mene sveo na što niži nivo, na posao uglavnom odlazim odeven polusportski, a presvlačim se „u odelo formu“ samo po potrebi, za te kojima je bitnija ta forma od same suštine. BMW sa primenom veštačke kože (i nudjenjem prirodne kao opcione) ne radi… Pročitaj više »

Neko sa strane

‘ne treba, dakle, mešati babe i žabe kada poredimo automobile’ – pa ti si prvi uporedio BMW XM sa Nivom???!!! Jel Rols-Rojs u BMW vlasnistvu? Jeste! Jel’ ga BMW nudi u nekoj varijanti sa skajom? Ne! Zasto ne kad je to toliko dobar materijal? ZATO STO SE SKAJ NE STAVLJA U LUKSUZAN AUTO, a BMW XM JESTE luksuzan i uz to vrlo skup auto!!! I to je odgovor na tvoje prvobitno pitanje ‘Šta je toliko loše ako automobil nema prirodnu kožu kao materijal kojim su presvučena sedišta, već „skaj“ ‘? U suprotnom sta je sledece: BMW (Audi, Mercedes… nebitno) u… Pročitaj više »

MRN

Razumem da ti nisi poklonik moguće primene veštačke kože kod premijum brendova, ali recimo RR Cullinan i u tekstu pominjani BMW XM za moje razumevanje su „dva sveta“. Uopšte ne igraju istu utakmicu. O čemu govori i razlika cene. Pa mi nekako poredjenje RR-a i BMW-a ne ide. Kome se ne dopada to što neki premijum brendovi (BMW, MB, Volvo …) koriste i veštačku kožu, slobodan je da se „naljuti“ i da više ništa ne kupi od tih brendova. Kao što je slobodan i da ih kritikuje. Tako da je tvoje pravo i da kažeš da je takav pristup BMW-a… Pročitaj više »

Neko sa strane

Da kupujes auto od 150.000 evra odn koliko vec kosta BMW XM, i bilo bi ti sve jedno da li je enterijer uradjen od skaja ili prave koze???!!! Sta reci osim blago tebi!!! Moram priznati da svoj novac vrednujem na drugi nacin. Mogu li da pitam na kom iznosu bi poceo da smeta skaj? Na 200.000, 300.000, milion? U jednom momentu svakako postoji razlika jer opet, u suprotnom zasto RR, Bentli, Bugatti pakuju enterijere mrtvim kravama?

MRN

Greška, moja. U startu.

Jer, kod XM-a standardni deo opreme čini i (jednobojni) „BMW Individual Leder ‘Merino’ „. Pogledaj na bilo kom konfiguratoru.

A može da se doplati za još jednu dvobojnu i dve trobojne varijante te iste „Merino“ kože.

Pomešao sam sa X7, koji u standarnoj opremi nema i kožni enterijer, već veštačku kožu.

Neko sa strane

Glede ‘Čak dugoročno posmatrano, pre će da se (na razne načine) „ofuca“ kožna presvlaka sedišta, nego ona od eko kože. Dakle, posle 50 ili 100.000 km će bolje da izgleda sedište presvučeno eko kožom’: Mercedes je oduvek (sedamdesetih, osamdesetih, devedestih…) imao opciju eko-koze odn skaja za recimo E klasu (ali i druge modele) – opciju koju su najcesce birali taksisti upravo zbog dugorocnog posmatranja odn jer je skaj bio cak i tada postojaniji od koze. To ipak nije znacilo da je Rols-Rojsu-u ili Bentliju palo na pamet da svoje modele obloze bilo cime drugim no najfinijom kozom. Zna se sta… Pročitaj više »

Matija

Kao referencu sta je to snazan auto i sta su to vrhunske performanse, Ameri imaju svoje modele koji su skoro upola jeftiniji. Osim toga su i puno lepsi! 🙂

igi

Sreća pa ih ne viđam po Srbiji, jer se svaki put kad ga vidim na netu neprijatno iznenadim kako izgleda, pošto se trudim da ga brzo zaboravim 🙂

s mile

Fakat, ranije sam se okretao sa divljenjem za BMWovima. Sada bukvalno sa čuđenjem, i pitanjem ZAŠTOOOOO

Ogromna maska, ogromni bubrezi, neki kičasti napucani dizajn. Malo je tu starovremenske elegancije.

Matija

Vreme je da BMW uveze dizajnere iz Kine.

BB

Kako su počeli, uvešće carine i za dizajnere 🤣😂

Radovan

Samo to ne ! Bice opet sandale i bele carape, a verovatno i premijum gvozdena istrument tabla kao iz golfa 1

Laki

Aktuelni tim pasti mora!

Radovan

Fantazija ! Jos ako oko bubaca moze da se doplati da svetli u duginim bojama….pa plus ista opcija unutra

Mustang

neverovatno da motor 4,4 V8 koji vuče korene još od serije 7 E65 se i danas proivodi, a katastrofalno se pokazao kod F01 sa dve turbine, ovaj xm još u hibridnoj kombinaciji će biti noćna mora kada istekne fabrička garancija