1. Home
  2. Vesti
  3. S čime se to Hongqi predstavlja ruskoj klijenteli
S čime se to Hongqi predstavlja ruskoj klijenteli
0

S čime se to Hongqi predstavlja ruskoj klijenteli

174
0
Podelite sa prijateljima:

Jedan od učesnika sanktpeterzburškog međunarodnog ekonomskog foruma bila je i kompanija Hongqi, koja ne samo da je pokazala automobile na dva štanda, već je obezbedila i oko dve stotine vozila za potrebe transportne podrške pomenute manifestacije. Kompanija još nije spremna da započne montažu u Rusiji (iako se o takvim namerama razgovara), ali njeni neposredni planovi su da pojača prisustvo na ovom tržištu, što bi se postiglo povećanjem izvoza i proširenjem asortimana raspoloživih modela.

Sledeći novi proizvod biće krosover manjih gabarita i taj će poneti ime Hongqi HS3. Najavljen je još zimus, dok se početak prodaje očekuje do kraja tekućeg meseca. Automobil na štiklama, dužine 4.655 milimetara, biće ponuđen u dve verzije.

Hongqi HS3

Osnovni turbobenzinski motor radne zapremine 1,5 litara sa 169 konjskih snaga (prema kineskim specifikacijama) sa sedmostepenim preselektivnim robotizovanim menjačem je dostupan samo u verzijama sa prednjim pogonom. S druge strane dvolitarski turbo četvorocilindraš (252 KS u Kini) je u kombinaciji sa osmobrzinskom transmisijom. Brzi automatik dolazi u šemi s pogonom na sva četiri točka, dok cene još uvek nisu objavljene.

Za ovu godinu su planirane još tri premijere. To su restilizovani krosover srednje veličine Hongqi HS5 (sa modifikovanim izgledom i novim osmostepenim automatskim menjačem), veliki krosover sa sedam sedišta kome dadoše ime Hongqi HS7 druge generacije i moćna hibridna verzija minivana nazvanog Hongqi HQ9.

Hongqi HS7

Pride, za oko godinu i po dana, kompanija Hongqi namerava da uđe u luksuzni segment ruskog tržišta. To će učiniti ponudom dva modela iz nedavno lansiranog prestižnog asortimana Zlatnog suncokreta (Golden Sunflower). Za sada su to samo planovi, čak ni homologacija automobila nije počela, ali smo uspeli da saznamo nešto.

Rusi će najpre dobiti 5,4 metara dugačak poslovni sedan Hongqi L1, koji će koštati najmanje 20 miliona rubalja (205 460 evra). Ovaj model je debitovao pre samo mesec dana u Pekingu, dok proizvodnja istog još uvek nije ni počela, pa ga nije bilo moguće doneti forum u Sankt Petersburgu.

Ali se zato veliki SUV Hongqi LS7 pojavio pred posetiocima pomenute manifestacije koja nosi i skraćenicu SPIEF, i to u blindiranoj verziji! Navodi se da je zaštićen po ozbiljnom standardu B7, ali predstavnici kompanije nisu mogli da, iz bezbednosnih razloga, otkriju pojedinosti.

Debelo blindirano staklo u vratima je napravljeno da se spusti, sama vrata su opremljena gasnim graničnicima, a iza zadnjih sedišta je postavljena prazna oklopna pregrada, odnosno prtljažnik ostaje nezaštićen (tipično rešenje za ovu vrstu karoserije). Koliko bi mogao da košta takav blindirani automobil? Kažu oko 70 miliona rubalja, što će reći preko 700 i kusur hiljada evra (za tačnu matematiku oko preračuna, upitajte Google – dobar je).

Ali, naravno, standardni, neoklopljeni Hongqi LS7 će se pojaviti na tržištu. Ovaj model se proizvodi od 2022. godine i čak u Kini košta najmanje 175 hiljada evra. SUV dužine 5,7 metara pruža motor V8 4.0 s turbo asistencijom, osmostepeni automatski menjač i zaista luksuzan enterijer sa prirodnim materijalima u završnoj obradi. Kompanija Hongqi očekuje da će LS7 zauzeti mesto koje su u ovom segmentu nekada držali Cadillac Escalade i Range Rover.

AutoRepublika

(174)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments