1. Home
  2. Sajmovi
  3. Jaguar Land Rover izostaje sa narednog Salona automobila u Ženevi
Jaguar Land Rover izostaje sa narednog Salona automobila u Ženevi
0

Jaguar Land Rover izostaje sa narednog Salona automobila u Ženevi

139
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon što su Ford i Volvo (po tradiciji) otkazali učešće na verovatno najznačajnijoj automobilskoj manifestaciji koja se održava početkom marta svake godine, sada im se priključuje i britanska kompanija.

Naime, JLR je potvrdio da neće biti prisutan u zvaničnom formatu pod kupolama ženevske smotre, a sa ciljem sniženja troškova poslovanja.

Po već ustaljenom običaju u automobilskoj industriji, portparol Jaguar Land Rovera je izjavio da “kompanija analizira koristi i troškove vezane za učešće na svakom pojedinačnom salonu”, pa je na osnovu takve analize donela odluku da ekonomske dobrobiti za kompaniju ne opravdavaju uložena sredstva za učešće na Salonu automobila u Ženevi. Još jednom je naglašen značaj organizovanja specijalnih događaja za potrebe predstavljanja modela kompanije.

Za odluku se veruje da će doprineti poboljšanju likvidnosti kompanije što je od vitalnog značaja za grupaciju koja je i u drugom uzastopnom kvartalu iskazala gubitak, što i nije čudno s obzirom na to da je prodaja u poslednjem kvartalu niža za 13,2% u odnosu na lanjski period.

Za ovakve rezultate se može kriviti pad tražnje na tržištu Kine, ali svoj udeo svakako da ima i neizvesnost skopčana sa Bregzitom, i globalni pad prodaje dizel vozila. Treba podsetiti da je zaista ogroman deo prodatih vozila kompanije, upravo pokretan dizel pogonskim grupama.

Uprkos ovoj odluci, matična kompanija Jaguar Land Rovera, Tata je potvrdila prisustvo u Ženevi, čak uz zakup veće površine izložbenog prostora, nego što je to uobičajeno za indijsku marku.

AutoRepublika

(139)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments