1. Home
  2. Prezentacije
  3. Trkački BMW M4 GT3 i M4 GT4 su modernizovani u skladu sa drumskom verzijom
Trkački BMW M4 GT3 i M4 GT4 su modernizovani u skladu sa drumskom verzijom
1

Trkački BMW M4 GT3 i M4 GT4 su modernizovani u skladu sa drumskom verzijom

73
1
Podelite sa prijateljima:

Modernizovani M4 GT3 Evo ima poboljšanu aerodinamiku i tehnologiju, a grafika svetala je bliža modernizovanoj formi originalnog drumskog M4, ali će se takmičiti tek sledeće godine. Uporedo sa njim predstavljena je i varijanta za klasu GT4.

BMW je predstavio modernizovane modele pre trke 24 sata Le Mana. Ako krenemo od vizuelnih noviteta, M4 GT3 Evo nije farban, već je koristio metod katodnog potapanja.

Takođe su ugrađeni manji retrovizori, povećani ventilacioni otvori na prednjim branicima i unađređeno podešavanje zadnjeg krila. Tu su i novi farovi i zadnja svetla iz drumske verzije.

Tehnička poboljšanja uključuju ugradnju novih stabilizatora na prednjoj i zadnjoj osovini, veće zadnje kočione diskove i novi diferencijal koji se lakše podešava i uzrokuje manje habanje guma i kočnica, poboljšavajući upravljivost.

„Naši inženjeri su veoma pažljivo slušali povratne informacije kupaca tokom razvoja automobila Evo“, rekao Bjorn Lelman, koji je rukovodilac u BMW-u M Motorsportu.

„Rezultat, po našem mišljenju, jesu modeli koji vam omogućavaju da se dosledno vozite blizu granice bez potrebe da preuzimate previše rizika, što je upravo ono što vozači svih klasa moraju da budu brzi. Naš cilj je da pobedimo u velikim trkama, a da svakom kupcu obezbedimo paket koji nudi maksimalne šanse za uspeh“, dodao je on.

Ispod haube je trolitarski šestocilindrični motor sa dva turbo punjača snage do 590 konjskih snaga, koji je povezan sa šestostepenim menjačem X-Trac. Ali automobil nije jeftin, koštaće trkačke timove neverovatnih 578.000 evra.

Zajedno sa novim M4 GT3 Evo, debituje i M4 GT4 Evo. Ovaj model je takođe dobio nova prednja i zadnja svetla i, kao i njegov brat, predstavljen je u posebnoj temi dizajna „Inception“, koja uključuje boje brenda BMW M. GT3 bi mogao videti Le Man sledeće godine – počeće da se trka u sezoni 2025.

AutoRepublika

(73)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator🇷🇺Z

Kad će bre od čardaka da bude ovakva ljepota,nikada bre!!!
I nije skup.Peugeot 206 WRC npr u svoje vrijeme dok se takmičio u WRC koštao je milion evra.Mislim da i ovi dana WRC automobili ne koštaju manje…

Izmenjeno 4 meseci pre od strane Renault Terminator🇷🇺Z