1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Gravity predstavio diskretne brze punjače za urbana okruženja
Gravity predstavio diskretne brze punjače za urbana okruženja

Gravity predstavio diskretne brze punjače za urbana okruženja

87
1
Podelite sa prijateljima:

Američka kompanija za punjenje Gravity specijalizovana je za izradu kutija za punjenje i brzih punjača koji nisu previše glomazni. Oni jednostavno pokušavaju da sakriju tehnologiju u dizajnerska rešenja u cilju da budu neuočljiva.

Sada je Gravity prikazao koncept za potpuno novi proizvod pod nazivom „Tree“ (drvo). To je u stvari brzi punjač visokih performansi i trebalo bi da bude pogodan za urbana okruženja i parkiranje na ulici.

Sa snagom punjenja do 500 kW, „drvo” bi trebalo da u potpunosti napuni električni automobil za 15 minuta.

Sam kabl za punjenje se u nečemu što podseća na crevo i pištolj na benzinskoj pumpi koje se preklapa kada je korisnik spreman da ga poveže sa automobilom. Rešenje znači da odgovara svim automobilima bez obzira na to gde se nalazi priključak za punjenje na automobilu, a izbegavajeu se i kablovi koji leže na zemlji.

Gravity ima za cilj da izgradi najveću američku mrežu za punjenje. Garaža u centru Njujorka već je opremljena sa 100 punjača naizmenične struje.

Rešenja za garažu i punjenje su dizajnirana da minimiziraju rizik od vandalizma ili slučajnog oštećenja opreme. Punjači stoga vise sa plafona.

AutoRepublika

(87)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Dobra ideja sto se tice punjaca ali je losa zbog uzurpacije parking mesta, koja bi trebalo svima da stoje na raspolozenju! Prema tome, punjace postavljati samo na zato izgradjenim stanicama izvan ulica!