1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Vozači službenih automobila u Švedskoj sve pozitivnije misle o električnim automobilima
Vozači službenih automobila u Švedskoj sve pozitivnije misle o električnim automobilima

Vozači službenih automobila u Švedskoj sve pozitivnije misle o električnim automobilima

345
4
Podelite sa prijateljima:

Svake godine, LeasePlan mapira kako se švedski vozači službenih automobila osećaju u vezi sa svojim službenim automobilom i koje izbore bi doneli u budućnosti. Među 3.000 vozača koji su odgovorili, 47 odsto je navelo da bi odabralo električni automobil ako bi sutra birali službeni automobil. Istovremeno, 7 od 10 odgovara potvrdno na pitanje da li bi razmišljali o izboru električnog automobila.

„Odabir električnog automobila“ je grupa koja je najviše porasla u ovogodišnjem istraživanju u odnosu na prošlu godinu. Prošle godine taj procenat je bio šest procentnih poena manji. Odabir potpuno električnog automobila je daleko najčešća opcija odgovora.

Ali postoje određene zabrinutosti koje sputavaju neke vozače. Između ostalog, 78 odsto onih koji nisu mogli da zamisle električni automobil navodi da je domet prekratak. Dok 65 odsto smatra da ima premalo stanica za punjenje.

– Raduje što potražnja za električnim i plug-in hibridnim modelima nastavlja da raste, uprkos činjenici da je ekološki bonus za putničke automobile u velikoj meri nestao preko noći. U isto vreme, istraživanje pokazuje da se domet doživljava kao zabrinutost i mnogi veruju da vlada ne čini dovoljno da promoviše prelazak na električne automobile, kaže Frank Alofs, izvršni direktor LeasePlana Sweden.

15 odsto navodi da ne može da zamisli električni automobil jer je vlada ukinula ekološke subvencije. Pored toga, punih 61 odsto navodi da vlada ne čini dovoljno da promoviše prelazak na električne automobile, što je povećanje od punih 10 procentnih poena prošle godine.

AutoRepublika

(345)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

„78 odsto onih koji nisu mogli da zamisle električni automobil navodi da je domet prekratak. Dok 65 odsto smatra da ima premalo stanica za punjenje.“

s mile

raduje ih što u radno vreme spada i punjenje auta kada ostane na cedilu, pa lepo svrate na punjač, prikače ga, i čukaju prekovremeno… 😉

BB

Sarađujem sa firmom kojanu svom voznom parku ima trideset vozila, od kojih otprilike trećina je Nissan Leaf. I tu gdje koriste Nissan Leaf se idealno uklopio, gradska i prigradska vožnja, povezivanje dvije njihove fabrike, vožnja vrlo jeftina . A u ostalim potrebama Leaf ne može ni da prismrdi…

Sve zavisi od upotrebe, gdje ti treba taj auto. Dakle ne može se generalizovati pojam „službeni automobil“

s mile

ma EV su odlični za grad, gradske gužve, za prigradska naselja, za vožnje do 200km, preko noći na punjač, ujutru spreman za novu turu. Meni bi završio 95% vožnji, mada i 100% kada bi mogao da istera 400km u cugu