1. Home
  2. Prezentacije
  3. Nova generacija Honde Freeda je porasla u dužinu uz isti međuosovinski razmak
Nova generacija Honde Freeda je porasla u dužinu uz isti međuosovinski razmak
2

Nova generacija Honde Freeda je porasla u dužinu uz isti međuosovinski razmak

144
2
Podelite sa prijateljima:

Honda proizvodi kompaktni kombi Freed od 2008. godine, druga generacija se pojavila 2016. godine, a 2017. godine porodica je proširena „sportskom“ modifikacijom sa sufiksom Modulo X. Standardni model je ažuriran 2019. godine dok je istovremeno proterenska verzija Crosstar dodata liniji.

Honda je sada predstavila spoljašnjost i unutrašnjost putničkog kombija treće generacije.

Nova Honda Freed biće dostupna u dve verzije – Air i Crosstar. Kompaktni kombi je primetno promenio svoj izgled: dizajneri su koristili neka stilska rešenja aktuelnog „starijeg brata“ Stepa WGN-a. Model ima drugačiji svetlosni reljef na haubi, ugao vetrobranskog stakla je postao manje oštar, a tu je i nova optika. Između farova nalazi se maska sa logom brenda, a u verziji Air je crna sa tankom horizontalnom svetlosnom prugom, dok je u verziji Crosstar srebrna sa ukrasnim kvadratima nešto manjim od znaka.

Dizajn donjeg dela prednjeg branika je takođe drugačiji. „Obična“ verzija ima vizuelno istaknut pravougaoni element u koji je integrisana rešetka hladnjaka u vidu dva uska proreza, a ispod je veliki usisnik vazduha. Zauzvrat, krosoverska verzija je dobila veliki pravougaonik od neobojene plastike, kombinujući i rešetku hladnjaka i usisnik vazduha.

Obe verzije imaju tradicionalne retrovizore, antenu „peraje ajkule“ i vertikalna svetla dizajnirana kao „prozori“ smešteni jedno ispod drugog. Crosstar se dodatno razlikuje jer ima i krovne šine, plastični komplet za karoseriju po obodu karoserije, uključujući obloge na lukovima točkova, kao i srebrnu ručku prtljažnika (za verziju Air je obojena u boju karoserije) i difuzor na dnu zadnjeg branika. Obe verzije takođe dolaze sa različitim felnama od lake legure.

Dužina Honde Freeda treće generacije je 4.310 mm, širina 1.695 mm, a visina 1.755 mm; rastojanje između osovina je 2.740 mm. To jest, tokom promene generacije, automobil je postao 45 mm duži od svog prethodnika, ali je njegovo međuosovinsko rastojanje ostalo isto.

Air ima kabinu sa tri reda sedišta dizajniranu za šest putnika, a Crosstar ima dva reda sa pet sedišta sa značajnim prostorom za prtljag. Kompanija je istakla da su presvlake sedišta otporne na mrlje i ogrebotine. Tokom promene generacije, model je opremljen novim enterijerom sa drugačijim volanom, izmenjenom centralnom konzolom, većim ekranom osetljivim na dodir za multimedijalni sistem, kao i drugačijom virtuelnom instrument tablom.

Još uvek ima malo zvaničnih informacija o tehnologiji. Poznato je da će, kao i njegov prethodnik, Honda Freed biti dostupna sa benzinskim motorom, kao i sa hibridnom postavkom. U prvom slučaju verovatno je reč o atmosferskom 1,5-litarskom četvorocilindričnom motoru sa 131 KS, uparen sa CVT-om.

Druga opcija uključuje sistem e:HEV, koji se zasniva na 1,5-litarskom motoru koji radi u tandemu sa dva elektromotora. Detalji o tehnologiji će se pojaviti bliže početku masovne proizvodnje, koja je zakazana za jun ove godine, ali prretpostavljamo da je to ona iz modela Jazz.

AutoRepublika

(144)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Prvi put za ovo čujem. Ali, dopadaju mi se forma i dizajn vozila, dimenzije.
Biram verziju sa dva reda 😀

BB