1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Amerikanci gube vozačke dozvole zbog „čučanja“ (VIDEO)
Amerikanci gube vozačke dozvole zbog „čučanja“ (VIDEO)

Amerikanci gube vozačke dozvole zbog „čučanja“ (VIDEO)

140
4
Podelite sa prijateljima:

Amerikanci imaju dosta trendova na račun automobila koje ostatak sveta možda vidi kao čudne (da ne kažemo „glupe“), ali jedan koji ima najmanje smisla se zove „squatting“. Reč „squat“ na engleskom jeziku znači „čučnuti“, a trend je nastao među vlasnicima pikap kamioneta i terenaca u južnom delu Sjedinjenih Američkih Država. U suštini, cilj je spustiti zadnji deo vozila do maksimuma, a podignuti onaj napred. Nije nam jasno gde Jenkiji vide lepotu u tako nečemu, ali na kraju dana, očigledno nešto postoji što ih privlači jer u protivnom ne bi masovno modifikovali svoje ljubimce na taj način.

Međutim, nije teško videti zašto je trend izuzetno opasan i to pretežno zbog slabe vidljivosti u saobraćaju. Zabeleženi su razni sudari gde bi vlasnik rekao kako nije video drugi automobil ispred, a nakon što je jedan kamionet udario i ubio pešaka, vlasti su i odlučile da nešto urade povodom toga. Savezne države Severna Karolina i Virdžinija su bile prve koje su zakonom zabranili „squatting“, a onda im se pridružile i Južna Karolina i Tenesi. Zakon je stupio na snagu još u novembru prošle godine.

Vlasnici koji su po prvi put uhvaćeni u prekršaju bi dobili kaznu u iznosu od sto dolara, koja bi onda bila duplirana nakon drugog prekršaja, a za treći prekršaj bi usledila kazna u iznosu od 300 najmanjih zelenih novčanica. Ni policijske snage nisu previše ozbiljno shvatile ovaj zakon pošto su tokom poslednjih šest meseci uglavnom izdavali upozorenja. Međutim, počev od desetog dana ovog meseca slede drastične mere, pa će tako vlasnici izgubiti vozačku dozvolu u trajanju od godinu dana.

Južna Karolina je spremna da ode korak dalje. Prema sadašnjem zakonu, vlasnici bi u najgorem slučaju platili kaznu od 300 dolara i izgubili vozačku dozvolu, ali su vlasti ove savezne države spremne oduzimati vozila, skidati modifikacije i onda ih preprodavati na aukcijama ili pak poslati pod presu.

Vlasnici se zapravo nisu preterano potresli zbog ove odluke i vode se onom čuvenom rečenicom, „protivzakonito je samo ako me uhvate“…

Pogledajte i video…

AutoRepublika

(140)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Šta im trpaju u te hamburgere i koka kolu pa su tako obdareni instančanim ukusom?

s mile

Kao što se i kod nas reklamira Coca Cola sa Fried Chicken, tj krilcima, umesto zdrave hrane. Tako i ovi nakaradni pikapovi, imaju svrhu samo showman, pokazivanje, a sve ostalo se gubi.

M M

Ma nije ovde do auta, nego do Amer hamburgenizovanog jenki mozga.
Kakva im je pamet ovi „čučavci“ su prva liga.

Matija

Kao i kod vecine danasnjih dizajnera, ovo je „copy-paste“ kreativnost, bez ikakvog smisla.