1. Home
  2. Vesti
  3. Ne mogu da postignu da moćni karavan proizvode onoliko brzo koliko tražnja nameće
Ne mogu da postignu da moćni karavan proizvode onoliko brzo koliko tražnja nameće
7

Ne mogu da postignu da moćni karavan proizvode onoliko brzo koliko tražnja nameće

1.10K
7
Podelite sa prijateljima:

Nemački konstruktor koji na svet donosi plemenite četvorotočkaše (a i dvotočkaše) je tokom prošlogodišnjeg Festivala brzine u Gudvudu prezentovao novi M3 Touring, što je tada bilo iznenađenje. Taj model je toliko puno i toliko dugo prizivan od najtvrdokornijih obožavalac plavo-bele marke da je uprava na kraju popustila i ponudila ga u formi „lubeničara“. Konačno, s prolećem je na Balkan stigao i prvi primerak namenjen tržištu.

Na testovima se BMW M3 Touring pokazao sposobnim da odgovori na more heterogenih zahvata, pa je tako dokazano odličan na putovanjima srednje dužine, u urbanoj eksploataciji, a ni na trkačkoj stazi neće obrukati vlasnika. Ovo mogu da potvrdim i iz ličnog iskustva jer sam nekoliko godina posedovao verziju M340i xDrive Touring, a koja iako manje potentna, svakako je neustrašiva, kako u krivinama, tako i na putovanjima i opuštenoj vožnji.

Koliko se naše mučeno tržište razlikuje od evropskog, možda najbolje ilustruje i realizacija karavana iz palete BMW-a gde se isporuke u Srbiji mere brojem koji je manji od broja prstiju jedne ruke. Nasuprot našim navikama, u ostatku Starog kontinenta tradicionalno vlada jagma za karavanima, a ovaj o kom sada pričamo je posebno privlačan. Naravno, i ovde treba imati u vidu da krosoveri i dalje vladaju kada su u pitanju preferencije klijentele.

Kako bilo, popularnost ovog karavana je tolika da je nadmašila inicijalno formirana očekivanja uprave plavo-belog brenda, pa su Bavarci bili prinuđeni modifikuju proizvodne planove u glavnoj fabrici izgrađenoj u Minhenu, ustupajući srazmerno veći deo kapaciteta za sklapanje ovog konkretnog modela. Čak i uz ovo prilagođavanje, ostaje činjenica da će kupci karavanse M3-ice biti prinuđeni da počekaju duže na isporuku istog.

Ne sumnjamo da će to nekog željnog avanture sprečiti da naruči svoj primerak.

AutoRepublika

(1101)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Lepotan, karavan + rasna mašina

Balkanboj

Meni se tu ipak više dopada M340i u karavan izdanju. Diskretniji i više nego dovoljno brz.
Alpina bi bila stepenik iznad.
M3 u karavan varijanti mi je previše hard core za svakodnevnu upotrebu.

Laki

👍

MRN

Blago onom ko ga kupi.
Zaista.

Renault Terminator🇷🇺Z

Autina nema šta.I lijepo izgleda i ima mijesta a i brutalno ide.
U Austriji su karavani skuplji od limuzina a i više ih ima u poređenju sa limuzinama.

Cuore sportivo

Cuj lijepo

M M

„Robe“ nedostaje i nema, generalno za sve evropske modele….. Ovih iz Azije, ima skoro u izobilju, pa im je zato i porasla prodaja. Eto šta čini globalizam, ekologija, rat u Ukrajini, to jeste rat koji se vodi protiv cele Evrope (sem pacova iz UK)