1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia predstavila novi SUV u konceptualnom ruhu
Dacia predstavila novi SUV u konceptualnom ruhu
2

Dacia predstavila novi SUV u konceptualnom ruhu

2.85K
2
Podelite sa prijateljima:

Velike novosti za rumunsku marku. 

Šef Renault grupe Luka de Meo je na današnjoj konferenciji za štampu najavio da će Dacia i Lada zajedno činiti novu organizacionu jedinicu u toj kompaniji, a predstavljene su i prve fotografije nadolazećeg velikog SUV-a rumunskog proizvođača.

De Meo je potvrdio da će oba niskobudžetna brenda koristiti samo jednu platformu CMF-B, koju inače koristi i aktuelna generacija Clija. Dakle, radi se o posve modernoj arhitekturi koja pruža razne mogućnosti u vezi sa elektrifikacijom.

Tako će i Dacijin novitet, mada nominalno iz C segmenta, biti postavljen na produženoj varijanti platforme koja je inicijalno planirana samo za B segment. Rumunski novi SUV nosi naziv Bigster, mada još nije jasno da li će ovaj naziv biti u upotrebi i za serijsku verziju. Dugačak je čak 4,6 m, iliti 12 cm duži od Renaultovog Kadjara.

Dacia ipak nije dala nekakve tehničke specifikacije u vezi sa Bigsterom, niti znamo kada će se održati premijera. Jasno je da su ove informacije sačuvane za kasnije, ali možemo pretpostaviti da će ovaj model koristiti neki oblik hibridnog pogonskog sklopa, najverovatnije klasični hibrid jer se čini da je on više u skladu sa Dacijinom niskobudžetnom filozofijom.

Što se tiče izgleda, treba imati u vidu da je ovde reč o konceptu i da serijsko vozilo sigurno neće izgledati ovako. Linije su prenaglašene i sve to će biti značajno „smirenije“ kada se dođe do proizvodnje. Ipak, ne može se reći da je izgled svakidašnji i evidentno je da Dacia želi da uđe u novu eru sa Bigsterom. Uostalom, najavljena je i promena logoa rumunske marke, po principu novi logo za novo doba.

AutoRepublika 

(2851)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Ja ovde ništa ne bih dirao… pravi Dunster max, odličan, i kada bude izašao za 1-2 god, ima da se uklapa u dizajn

Deki

Realno bi Tesli bolje bilo da je napravila upravo ovakav Cybertruck.