1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Honda se povlači iz Formule 1
Honda se povlači iz Formule 1
1

Honda se povlači iz Formule 1

408
1
Podelite sa prijateljima:

Na opšte iznenađenje, Honda je danas objvaila da obustavlja svoje učešće u najbržem cirkusu na svetu i da se više neće takmičiti u konkurenciji proizvođača motora u Formuli 1. Tako će timovi Redbull Racing i Alpha Tauri biti prinuđeni da potraže neki drugi motor za svoje bolide, ali je šef Redbulla već obelodanio da odluka Honde neće uticati na planove ovog tima da nastavi s učešćem u nadmetanju.

Svejedno, pravu malu mini dramu je izazvala odluka Honde da se povuče iz Formule 1 na kraju sezone za 2021. godinu. Neposredno nakon ovog saznanja su krenula i šuškanja o tome koje će srce kucati u bolidima timova Redbull Racinga i Alpha Taurija.

“Zaokret u strategiji koji se dešava u automobilskoj industriji je podstakao Hondu da donese ovakvu odluku i preusmeri svije resurse na drugu stranu. Razumemo njihove porive. Ta odluka nas svakako stavlja pred iskušenje, ali smo se već suočavali sa sličnim izazovima i spremni smo da adekvatno reagujemo„, izjavio je Kristijan Horner, šef prvonavedenog tima.

Sada su sve oči uprte u to šta če dogoditi sa timom Renaulta. Bilo kako bilo, japanska avantura nije trajala dugo.

AutoRepublika

(408)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Pa normalno,troše 5 litara i ne ide više od 70..