1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Zanimljivost dana: Koncept motocikla sa avionskim motorom (VIDEO)
Zanimljivost dana: Koncept motocikla sa avionskim motorom (VIDEO)
0

Zanimljivost dana: Koncept motocikla sa avionskim motorom (VIDEO)

234
0
Podelite sa prijateljima:

Da li je reč o avionu ili motociklu? Pa, pomalo od oba.

Da vozači Formule 1 voze brzo je aksiom. Zbog toga nimalo ne čudi da se mnogi od njih kasnije okrenu nekom drugom „brzinskom“ uzbuđenju.

Što se tiče bivšeg brazilskog trkača, Tarza Markeza, njegov sopstveni poduhvat ga je doveo do dotičnog dizajna „naučno-fantastičnog“ koncepta motocikla, kojeg pokreće – avionski motor!

O čemu se zapravo radi? To je prvo pitanje koje se nametne pri pogledu na TMC Dumont Concept. Masivni motor postavljen na nisko položenu platformu, točkovi bez naplataka, ekstremo nema šta!

Kada vozač sedne na ovo vozilo, postaje jasno da se radi o mtociklu. Pri startovanju motora, javlja se osećaj besprekornog poštovanja prema kreatoru ovog neobičnog vozila. Inače, motor je Rolls-Royceov V6 sa 300 ks, i obično može da se nađe u Cesnama.

S obzirom na to da klirens gotovo ne postoji, ovaj motocikl je predviđen za vožnju po izuzetno ravnim površinama. Vozač sedi „zabrinjavajuće“ blizu zadnjem točku, tako da bilo kakvo „poskakivanje“ nije poželjno.

Koncept je nazvan po brazilskom pioniru u oblasti avijacije, Albertu Santosu-Dumontu, nacionalnom heroju, koji je dao veliki doprinos razvoju aviona. Motocikl nazvan po njegovom imenu je bio „Best in Show“ na Daytona Bike Weeku u martu ove godine.

Mada nije „kralj krivina“, ovaj motocikl zaista izgleda nestvarno.

 

(234)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments