1. Home
  2. Video
  3. BMW M5 i njegov novi M xDrive pogonski sistem (video)
BMW M5 i njegov novi M xDrive pogonski sistem (video)
0

BMW M5 i njegov novi M xDrive pogonski sistem (video)

104
0
Podelite sa prijateljima:

Novi M5, putem prekidača, može da se razmenjuje 4WD, 4WD Sport i 2WD režime vožnje.

BMW je obećao da će novi M5 biti tehnički najnapredniji primerak ikada. Snažniji motor je motor, a potpuno novi M xDrive pogonski sistem može da prebacuje pogon sa zadnjeg na sve točkove. Ovaj sistem je standardan, a detalje možete pogledati u video klipu.

Ovo je prvi put da su Bavarci jedan M model opremili M xDrive sistemom, a drugi put da ga vidimo u serijskom luksuznom sportisti, nakon AMG E63. Pri startu, M5 je standardno pogonjen na sve točkove, ali vozač može da promeni postavku putem prekidača.

Prebacivanje u M Dynamic režim stavlja M5 u „4WD Sport“, koji pojačava naglasak na zadnje točkove. Kada se kontrola dinamičke stabilnosti (DSC) isključi, to u potpunosti omogućava vozaču da bira između 4WD, 4WD Sport i 2WD vidova pogona. U video klipu se objašjavaju tri režima vožnje do detalja. Što se tiče snage, novi M5 je praktično snažnija verzija M550i xDrive, jer poseduje moćniju varijantu 4,4-litarskog V8.

Što se performansi tiče, podaci još uvek nisu dostupni, ali rani izveštaji sugerišu da se radi o oko 600 konja i 700 Nm, s tim što sprint do stotke traje ispod 3,5 sekunde.

 

 

(104)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments