1. Home
  2. Vesti
  3. Subaru Outback se oprašta od Japana u STI-ijevskom stilu
Subaru Outback se oprašta od Japana u STI-ijevskom stilu
3

Subaru Outback se oprašta od Japana u STI-ijevskom stilu

57
3
Podelite sa prijateljima:

Od pojavljivanja 1994. godine, povišeni karavan Subaru Legacy Outback uvek je bio namenjen severnoameričkom tržištu. U rodnom Japanu pojavio se tek godinu dana kasnije.

Sada se Outback šeste generacije sprema da napusti japansko tržište, jer je za lokalne kupce ovaj krosover-karavan postao previše glomazan i skup. Kompanija Subaru već je najavila oproštajnu specijalnu verziju posvećenu 30-godišnjici modela.

Kao što je uobičajeno, jubilejni Subaru Legacy Outback (u Japanu se još uvek koristi dvostruko ime) razlikuje se od svojih standardnih verzija samo po sitnim detaljima. Spoljašnje karakteristike uključuju sjajne crne detalje: prednju masku, umetke na branicima, kućišta bočnih retrovizora, sklopive krovne nosače i spojler na zadnjem delu. Međutim, 18-inčni točkovi sa originalnim dizajnom su matirani. Na poklopcu prtljažnika, ispod oznake modela, nalazi se memorijalna oznaka sa STI Performance oznakom.

Unutrašnjost ima kombinovanu dvobojnu završnu izradu sa velikim srebrnim logotipom „30th Anniversary“ izvezenim na crnim panelima prednjih vrata.

Ostali elementi unutrašnjosti, uključujući vertikalni ekran multimedijalnog sistema Starlink od 11,6 inča na centralnoj konzoli, ostali su nepromenjeni.

Na japanskom tržištu, Subaru Legacy Outback dolazi sa 1,8-litarskim turbo bokser motorom (177 KS, 300 Nm), CVT menjačem Lineartronic i pogonom na sve točkove, a sve to se primenjuje i na jubilejni model.

Ipak, oproštajna specijalna verzija dolazi sa unapređenim ogibljenjem od strane odeljenja STI Performance. Napred su ugrađeni amortizeri Hitachi Astemo SFRD sa zavisnom amplitudom, dok je zadnje ogibljenje na dvostrukim poprečnim ramenima podešeno od strane sportskih stručnjaka iz STI.

Biće proizvedeno 500 primeraka Subarua Legacy Outbacka 30th Anniversary. Kao što je često slučaj u Japanu, pravo na kupovinu ovih automobila biće dodeljeno putem lutrije. Prijave su otvorene do marta 2025. godine, ali u slučaju velikog interesovanja, prijave će biti ranije zatvorene. Time će se Outback oprostiti od Japana, dok će se proizvodnja i prodaja modela nastaviti u Severnoj Americi, gde je restilizovani model predstavljen još 2022. godine.

AutoRepublika

(57)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Subaru pritisnut ekoloskim propisima sve vise filuje svoje boksere elektromotorima i baterijama, pretvarajuci ih u hibride.To komplikuje automobil, povecava tezinu i dize cijenu kostanja.Ne mislim da je to pravi put.Subaru treba da umjesto boksera ugradjuje dvotaktne dizel motore sa dva klipa u jednoj komori, umanjenoj verziji predstavljenoj u americkim kamionima.Taj motor moze da se ugradi u polozenom polozaju kao bokser a znacajno manje trosi i zagadjuje.I Porseu bih preporucio isto.

Izmenjeno 3 sati pre od strane Bungi
BB

Pa št afalini osralim autima da imaju takav motor?

A taj tip motora bi bio i dobar kao range extender kod električnih…

S mile

Šta više treba praktičnom čoveku od povišenog karavana…
Oduvek sam bio fan Subaru Outback… Sve što mi treba…