1. Home
  2. Vesti
  3. General Motors predstavio električno vojno vozilo sa produživačem dometa u vidu dizel motora
General Motors predstavio električno vojno vozilo sa produživačem dometa u vidu dizel motora
10

General Motors predstavio električno vojno vozilo sa produživačem dometa u vidu dizel motora

298
10
Podelite sa prijateljima:

GM Defense je filijala General Motorsa zadužena za vojna vozila. Kompanija je predstavila potpuno novi vojni pikap, baziran na Chevroletu Silveradu 2500HD. To je, dakle, električno vozilo sa produživačem dometa, koji kombinuje praktičnost eksploatacije sa tišinom električnog pogona.

Vozilo nosi naziv Next Gen i ima električni pogon. Produživač dometa je čuveni GM-ov Duramax turbo dizel motor od 2,8 litara.

Militarizovani Chevrolet Silverado ima dva motora, jedan na prednjoj i jedan na zadnjoj osovini. Da bi se sve to napajalo, u platformi pikapa nalazi se baterija sa 12 modula.

GM Defense nije objavio podatke o dometu Next Gena, sa ili bez produživača dometa. Međutim, odluka da se koristi električno vozilo je strateška za vojnu diviziju.

Taktičko tiho vozilo na terenu

Kreatori ovog modela objašnjavaju da on ima dva režima koja su vrlo korisna na terenu tokom konflikta. Prvi je „Silent Drive“ (tihi pogon), za diskretnu vožnju, a drugi je „Silent Watch“ (tihi nadzor), za posmatranje.

Ovaj oklopni monstrum opremljen je modernom tehnologijom korisnom za vojne operacije, uključujući ABS, kontrolu stabilnosti, sigurnosne pojaseve i kameru od 360 stepeni.

Iako bez tačnih brojki, GM Defense tvrdi da Next Gen troši manje nego klasični Silverado sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. Dostupno je nekoliko opcija za oklop, a vozilo se može kontrolisati na daljinu.

Zahvaljujući prostranoj kabini, Next Gen je dostupan u verzijama sa dva, četiri ili šest sedišta. Model je stoga veoma svestran, a GM Defense ga vidi u misijama komandovanja, evakuacije ili razvoja mreže.

AutoRepublika

(298)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Čeka se recenzija Ramzana Kadirova

😀

Matija

Sto ti je napredak! Sada cemo imati eko-ubice. 🙁

Malo o tehnici – Poslednjih 2-3 godine Audi ucestvije na reliju Dakar sa hibridnim vozilom. Koncept je sledeci: benzinski motor sa visokim performansama, preuzet iz brzinskih takmicenja, pokrece generator, generator puni malu bateriju iz koje se struja razvodi na cetiri e-motora. Prednost: e-pogon omogucava izvanredno preciznu raspodelu momenta po tockovima i omogucava visok obrtni momenat pri niskim obrtajima.

S mile

Fantastičan snimak je napravljen kada se penjao uz dinu, ukoso, vidi se da pogon na sva 4 radi na max…

DOLF

Lepo izgleda. Nema suvišne „limarije“.

Aleksandar

Jao, i ja koristim vozilo sa sličnom tehnologijom. Pa kad uključim švaler drive 😃

Matija

Malo o dizajnu – jeste vojni grubijan ali se vidi da su se konstruktori potrudili da vozilo dobije malo elegancije. U pogledu sa strane vozilo ima proporcije tipicnog americkog pikapa sa produzenom sasijom. Na jednom sajtu nasao sam sledecu informaciju koja otkriva tajnu proporcija – baza je Chevrolet Silverado 2500HD ZR2. 🙂 Prosirenje blatobrana ostavlja utisak da je vozilo dozivelo preporod kod nekog tjunera! Predpostavljam da ce se ovo vozilo kao civilno vrlo brzo naci i na putevima! Utisak je neodoljiv.

comment image

Izmenjeno 15 sati pre od strane Matija
BB

Ja sam to otkrio na ovom sajtu:“Militarizovani Chevrolet Silverado ima dva motora, jedan na prednjoj i jedan na zadnjoj osovini.“

😉

Matija

E, bas tu! 🙂 Opet sam preleteo tekst.

Izmenjeno 11 sati pre od strane Matija
Yankee

Jel to snimaju novi Tango & Cash?

comment image

Matija

Ha, ha, ha! Ovo je samo za Holivud! Malopre sam gledao reportazu kako su prepravili DeLoreana za ulogu u filmu „povratak u buducnost“.