1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota će nastaviti da sklapa Supru, čak i nakon što BMW digne ruke od Z4-a
Toyota će nastaviti da sklapa Supru, čak i nakon što BMW digne ruke od Z4-a
2

Toyota će nastaviti da sklapa Supru, čak i nakon što BMW digne ruke od Z4-a

130
2
Podelite sa prijateljima:

Kružile su glasine o tome kako će BMW uskoro zagasiti ponudu modela po imenu Z4, ali s druge strane stiže potvrda od japanske Toyote o tome da će Supra nastaviti svoj putovanje kroz vreme. Drugim rečima, razumno je očekivati promociju nove generacije Toyotine Supre, koja je danas inače, ništa drugo do prepakovani i nanovo stilizovani, pomenuti BMW Z4.

Na ovu temu je govorio potpredsednik firme Toyota Australia, onaj koji je zadužen za prodaju, marketing i franšize. Kazao je da će sportski automobil Supra nastaviti da se nudi i tokom narednih godina, pri čemu je nov naraštaj Supre već uveliko u toku. U ranijem delu godine smo saznali da od 2026. najverovatnije iščezava BMW Z4, pa je novina koju je izneo australijski menadžer Toyote zaista zanimljiva.

„Ne postoji plan u ovoj automobilskoj kompaniji a koji bi doneo eventualno ukidanje imena Supra. Znam to“, rekao je Šon Henli iz Toyote u Australiji. „BMW nije Tojota. Ideja da Supra nestaje je čisto spekulativna, i iskreno, ne očekujem, sedeći danas ovde, da će Supra uopšte biti ugašena. Ni slučajno.”

Toyota je nedavno otkrila da će se Supra trenutne generacije takmičiti 2026. godine u prvenstvu Superautomobila Down Under, sa snažnim V8 motorom. Henli je priznao da bi trkački automobil mogao da opstane duže od postojećeg drumskog modela, ali je podvukao značaj imena Supra za celokupnu japansku marku i da taj model služi kao reklama.

„Iskreno govoreći, mogu da vam kažem da će automobil koji ste danas videli (Supra predstavljena u Bathurstu) biti na ovoj stazi godinama“, rekao je Henli za Car Expert. „Znam to. Suprino ime seže do perioda od pre mnogo godina. Tamo ima mnogo zaostavštine. To je neverovatno važan pojam za Toyotu.”

Zanimljivo je to što je Henli nagovestio da bi se Supra „mogla promeniti” i „mogla da se promeni, u obliku” u budućnosti, iako je zadržao pojedinosti za sebe, ostavljajući nas da se pitamo kako bi ta evolucija mogla da izgleda.

AutoRepublika

(130)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

„Toyotine Supre, koja je danas inače, ništa drugo do prepakovani i nanovo stilizovani, pomenuti BMW Z4.“

Greska. Supra i Z4 su zajednicki razvoj Toyote i BMWa, stavise, Toyota je dominantna jer je BMWu bilo suvise skupo da sam razvija Z4. Predmet saradnje je karoserija, tacnije noseca struktura ispod „koze“. Slicnu saradnju pokusao je FIAT sa Mazdom – na bazi MX5 napravljen je FIAT Abarth 124 Spider. Ovaj model je posle 4 godine ugasen zbog totalnog neuspeha na trzistu. Mazda MX5 i dalje zivi. Istorija se ponavlja. 🙂

S mile

Toyota je valjano okrenula list, i trudi se da ne bude ona dosadna Toyota. Ili ce sledecu Supru razviti sama, ili u partnerstvu sa nekim. Poznati su po tome. Subaru, BMW..itd

Bice Supre, nadam se dobre Supre….