1. Home
  2. Vesti
  3. Leapmotor će uskoro proširiti ponudu na četiri električna automobila u Evropi
Leapmotor će uskoro proširiti ponudu na četiri električna automobila u Evropi
0

Leapmotor će uskoro proširiti ponudu na četiri električna automobila u Evropi

192
0
Podelite sa prijateljima:

Kroz investiciju automobilskog koncerna Stellantis, kineski proizvođač automobila Leapmotor se polako pozicionira na evropskom tržištu. Jedan od modela je mali električni automobil T03, koji će se proizvoditi u Stellantisovoj fabrici u Poljskoj. Trenutno je to najjeftiniji električni automobil u Evropi, sa cenom ispod 17,5 hiljada evra.

Prodaja je započela prošlog meseca na odabranim tržištima. Pored modela T03, Leapmotor je takođe započeo prodaju nešto većeg krosovera C10. Leapmotor brzo napreduje, a sada je poznato da je proizvođač automobila spreman da lansira još dva nova modela na evropskom tržištu.

Sledeće nedelje biće svetska premijera Leapmotora B10 u sklopu sajma automobila u Parizu. Radi se o povišenom vozilu srednje veličine za kojeg se očekuje da će posebno impresionirati Evropljane.

Leapmotor će takođe predstaviti već prikazani SUV sa šest sedišta, Leapmotor C16. Trenutno je Leapmotor prisutan u Belgiji, Francuskoj, Nemačkoj, Grčkoj, Italiji, Luksemburgu, Malti, Holandiji, Portugalu, Rumuniji, Španiji, Švajcarskoj i Velikoj Britaniji. Za sada, marka iz bratske nam Kine nije navela plan o prisustvu kod nas.

Sad možemo postaviti pitanje, koliko će slabljenje Stellantisa uticati na saradnju s Kinezima, a i s obzirom da jedna od matica koncerna ima ogromne probleme sa automobilskom industrijom. O tome čitajte u posebnom današnjem tekstu….

AutoRepublika

(192)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments