1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Brembo pazario Öhlins za 370 miliona evra
Brembo pazario Öhlins za 370 miliona evra

Brembo pazario Öhlins za 370 miliona evra

1.06K
1
Podelite sa prijateljima:

Dva čuvena imena iz sveta komponentaša automobilske i motociklističke industrije, Brembo i Ohlins su postigli potpisali važan dogovor. Proizvođač kočnih sistema Brembo je od matične kompanije Ohlins Racinga, firme koja se zove Tenneco, pazario kapital legendarnog konstruktora sistema ogibljenja za performantna vozila. Kupoprodajna cena iznosi 370 miliona evra. Vest o tome je preneo Brembo.

Pod pretpostavkom da kupoprodaja kapitala ne naiđe na nekakve zakonske prepreke, ovo će biti najveća akvizicija Bremba, a takođe će u značajnoj meri doprineti i proširenju ponude ove kompanije u sektoru performantnih vozila.

Ohlins Racing je poznat po komponentama vešanja fokusiranim na ulične i u trkačke aplikacije automobila i motocikala. Kompanija sa sedištem u Stokholmu, je osnovana 1976. godine i trenutno ima dva proizvodna pogona u Švedskoj i na Tajlandu. Takođe kontroliše dva centra za istraživanje i razvoj na tim lokacijama, a postoje i četiri distributivna i testna objekta u Švedskoj, Tajlandu, Nemačkoj i Sjedinjenim Državama. Ohlins Racing trenutno zapošljava oko 500 duša.

„Dok udružujemo snage sa Bremboom, uzbuđeni smo što ćemo otvoriti nove mogućnosti za rast i iskoristiti naše snage i sredstva da podstaknemo inovacije i pružimo još veću vrednost našim klijentima i zaposlenima,“ rekao je izvršni direktor Ohlins Racinga, izvesni Tom Vitenšlager.

U ovom trenutku nije jasno da li će Brembo napraviti bilo kakve značajne promene u pogledu angažovane radne snage ili liniji proizvoda. Proizvođač kočnica se širio poslednjih godina, uključujući akviziciju firme SBS Friction, što se zbilo 2021. godine, sve kako bi u portfelj uveo komponente kočnica za motocikle i ATV-ove. Brembo je ranije ove godine najavio novi proizvodni pogon na Tajlandu.

„Ohlins se odlično uklapa u Brembo“, rekao je izvršni predsednik Bremba Mateo Tiraboski. „To je svetski poznat brend, sa solidnim poslovanjem i reputacijom bez premca, kako na trkačkoj stazi tako i na putu. Pozdravljamo Ohlins u našoj grupaciji i vidimo ga kao sjajnu priliku da proširimo našu ponudu za automobilsko tržište. Na ovaj način pravimo još jedan korak napred u strategiji za pružanje integrisanih inteligentnih rešenja za naše klijente, koristeći sinergiju između ključnih tehnologija u ćoškovima vozila.“

Konačno odobrenje za realizaciju ovog dogovora bi trebalo da bude obezbeđeno u narednoj godini. Misli se na zeleno svetlo od komisija za hartije od vrednosti i regulatornih tela koja prate sprovođenje antimonopolskog zakonodavstva.

AutoRepublika

(1062)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Ako me sećanje sluzi i Yamaha je bila vlasnik svedske firme.