1. Home
  2. Prezentacije
  3. Inoviran Rolls-Royce Ghost debitovao
Inoviran Rolls-Royce Ghost debitovao
1

Inoviran Rolls-Royce Ghost debitovao

133
1
Podelite sa prijateljima:

Engleska kompanija koja posluje kao deo bavarske grupacije BMW, Rolls-Royce je pre četiri godine predstavio drugu generaciju manje prestižnog modela Ghosta. Naravno, ovde se odrednica „manje prestižnog“ odnosi na mesto u asortimanu konstruktora, a ne na opštu tržišnu poziciju . Kako bilo, tada je limuzina preneta s masovno eksploatisane platforme BMW-ove „sedmice” na onu s potpisom „Arhitektura luksuza” a koja se koristi kod poželjnijih modela aristokratskog brenda.

A sada je došlo vreme za planiranu modernizaciju, onu koja je označena tradicionalnim sufiksom za marku „Serija II“.

Nije lako na prvi pogled raspoznati ažurirani model u odnosu na onaj pre reforme, najpre jer je izgled prilagođavn laganim dodirima umetnika stila. Novi su farovi, suženi do centra, pružaju modernije LED punjenje, a prepoznatljiva maska hladnjaka je blago proširena.

Usisnici vazduha u prednjem braniku su dobili drugačiji oblik. Zadnja svetla sa providnim kućištem izrađena su u stilu električnog kupea Spectrea. Pojavili su se i novi točkovi s felnama od 22 inča, a dijapazon standardnih boja karoserije je proširen i na Mistique Blue. Sve u svemu, kupci na raspolaganju imaju paletu od 44 hiljade nijansi!

Celu širinu kontrolne table sada krasi staklena površina, poput situacije viđene na nedavno ažuriranom krosoveru Rolls-Royce Cullinanu. Ispod njega su virtuelni instrumenti i centralni ekran novog multimedijalnog sistema Spirit. Ima modifikovanu grafiku i podržava dodatne aplikacije, kao što je telemetrija Whispers.

Putnici u drugom redu sada imaju mogućnost da povežu do dva uređaja na zadnje ekrane. Ažurirani audio sistem snage 1.400 vati ima 18 zvučnika, uključujući i one na plafonu. Bajovani furnir od pepeljasto sivog drveta i specijalna tkanina od bambusa nazvana Duality Twill, sada su dostupni za unutrašnju dekoraciju. Oni koji se opredele da naruče određene opcije, mogu da znaju da je potrebno 2,2 miliona šavova sa ukupnom dužinom konca od 18 kilometara da bi se završila cela unutrašnjost.

Produženi Rolls-Roice Ghost Extended je još uvek dostupan za naručivanje. Nudi dodatnih 170 milimetara prostora za noge putnika smeštenih u zadnjem delu, a uz doplatu je opremljen sedištima tipa Serenity, napravljenim u vazduhoplovnom stilu. Među opcijama je takođe i frižider sa nekoliko načina rada za različita pića.

Rolls-Royce Ghost Series II pokreće poznati V12 twin-turbo motor antologijske radne zapremine od 6,75 litara. Njegova snaga se nije promenila, pa tako i dalje iznosi 571 KS i 850 Nm najvišeg obrtnog momenta. Radi u kombinaciji sa osmostepenim automatskim menjačem koji je konstruisao nemački div ZF, a tu je i pogon na sva četiri točka.

Vazdušno oslanjanje po imenu Planar Suspension System je i dalje prisutno, dok verzija Black Badge kao ona koja je više orijentisana na vozača (ili, prema modernoj terminologiji kompanije, namenjena je mlađim ljudima) ima nabrijani motor (600 KS, 900 Nm), a takođe nudi i sportski režim za pogonsku jedinicu. Razlike ove modifikacije koje se mogu raspoznati gledano od spolja su ograničene na obilan crni dekor i originalne točkove s naplacima prečnika 22 inča.

Rolls-Royce Ghost Series II je sada dostupan za naručivanje. Cene se ne saopštavaju, ali je čak i predreformska limuzina pre penzionisanja, u Evropi koštala najmanje 290 hiljada evra.
AutoRepublika

(133)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Kao i uvek, promene su vrlo diskretne, tako da se lik i karakter vozila uopste ne menjaju. Posmatrano u celini, elegancija je sacuvana: proporcije su perfektne, minimalizam detalja i povrsina je strogo postovan, povrsine su perfektno glatke i velike, nema nicega sto bi zadrzavalo pogled da nesmetano klizi po karoseriji. Osim felni – ovako kompleksan stil ni malo se ne slaze sa konceptom estetike karoserije. Da li je Rollsy potreban „sportski izgled“? Suvisno pomodarstvo, nista drugo. Kod ovog modela, jos od njegove prve prezentacije, primecujem jednu promenu koja u meni izaziva odbojnost, kao kada Teksasani zakucaju kravlje rogove na svoje… Pročitaj više »