1. Home
  2. Vesti
  3. Mali električni automobil Silence S04 dostupan od 11.995 evra kod Nissanovih zastupnika
Mali električni automobil Silence S04 dostupan od 11.995 evra kod Nissanovih zastupnika
1

Mali električni automobil Silence S04 dostupan od 11.995 evra kod Nissanovih zastupnika

138
1
Podelite sa prijateljima:

Mali električni automobil Silence S04, koji Nissan naziva „Nanocar“, dolazi u Nemačku. Kao ekskluzivni prodajni partner, japanska kompanija nudi vozila od 2,28 metara širom zemlje po ceni od 11.995 evra.

„Lako električno vozilo na četiri točka je upravljivo i lagano sa 425 kilograma. Sa uklonjivim baterijama i mogućnošću povezivanja, jedinstveno je u segmentu. Zapremina prtljažnika od 247 litara je takođe izuzetna u ovoj klasi vozila“, kažu u Nissanu.

Kupci mogu da biraju između dve varijante u dve klase vozila: Dve varijante klasa vozila L6e i L7e su dostupne sa jednom ili dve baterije. Vozila se nude u premijum opremi. Ovo uključuje audio sistem sa „Bluetooth“ interfejsom za pametne telefone, električne prozore, držač sa integrisanom vezom za pametni telefon, električno podesiva spoljašnja retrovizora i puna LED farova, panele vrata od veganske veštačke kože kao i grejanje i klimatizaciju.

Model L6e sa jednom baterijom nudi domet do 75 kilometara pri maksimalnoj brzini od 45 km/h i košta 11.995 evra. Model sa dve baterije i maksimalnom brzinom od 45 km/h ima domet do 175 kilometara i košta 14.645 evra. Obe varijante imaju snagu od 6 kW (8,2 KS).

Sa modelom L7e sa jednom baterijom, vozači mogu da dostignu brzinu od 70 km/h i domet do 75 kilometara. Ima 7 kW (9,5 KS) snage i košta 13.995 evra. L7e jeste top model sa dve baterije i 14 kW (19 KS) dostiže maksimalnu brzinu od 85 km/h i ima maksimalni domet od 149 kilometara. Dostupan je za 16.645 evra.

U svim verzijama, energiju napajaju jedna ili dve baterije od 5,6 kWh, koje se mogu ukloniti i transportovati kao kofer na točkićima. To znači da se baterije mogu puniti iz utičnice kod kuće ili u kancelariji. U budućnosti baterije će se moći razmenjivati i na specijalnim stanicama, uključujući i pretplatu.

AutoRepublika

(138)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ovakvi automobilcici su potrebni nasoj civilizaciji! Ono sto dolazi iz Japana po pravilu je malo tesno za nas evropljane. Bilo bi dobro da se neka evropska firma pozabavi ovom temom. Bio jednom jedan Smart, nije bio los ali je malo preterao u svemu a njegov gazda nije uspeo da se snadje u problemima pa ga je stavio u arhivu. Steta! U Evropi imamo aktuelno Microlino iz Svajcarske. To je retro-kopija stare Isette i to ne samo likom vec kompletnim konceptom! Njegov kreator je napravio tipicnu startap-gresku: suvise je bio zaljubljen u svoju ideju tako da je sve moguce greske koncepta… Pročitaj više »