1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Apocalypse World Ender stiže kao prvi novi Defender sa pogonom 6×6
Apocalypse World Ender stiže kao prvi novi Defender sa pogonom 6×6

Apocalypse World Ender stiže kao prvi novi Defender sa pogonom 6×6

77
3
Podelite sa prijateljima:

Američki tjuner Apocalypse dovezao je novi Land Rover Defender na sajam, sa povećanom karoserijom i još jednom dodatom pogonskom osovinom. Ispod haube je petolitarski V8 motor.

Originalni Land Rover Defender je bio ponuđen u brojnim verzijama, uključujući konfiguraciju sa pogonom 6×6, koji je prvobitno kreiran za vojnu upotrebu, ali je takođe našao primenu u spasilačkim službama i ekspedicijama. Do sada se moderni Defender prodavao samo kao SUV, ali sada je stiglo delo američkog tjunera sa grubljom verzijom sa šest točkova.

Kompanija Apocalypse, koja već ima veliki broj izuzetno modifikovanih terenskih vozila, često sa dodatom trećom osovinom, predstavila je model World Ender, koji je veoma agresivna konverzija novog Land Rovera Defendera sa karoserijom pikapa i trećom pogonskom osovinom.

Osnova konverzije je klasični Land Rover Defender 110, odnosno klasična verzija sa petoro vrata, ali je automobil dobio agresivni „bodi-kit“, koji pored karoserije nudi i značajno proširene lukove točkova koji skrivaju 20-colne felne u stilu vojske, obuveni u 38-colne „off-road“ gume.

Šasija je pretrpela potpunu rekonstrukciju, pritiskom na dugme omogućava promenu klirensa do 203 milimetra. Potpuna zaštita šasije sa robusnim limovima ili masivnim prednjim okvirom će takođe dobro doći na izazovnim putevima.

Ispod haube je standardni petolitarski V8 motor sa kompresorom, koji nudi maksimalnu snagu od 386 kW (525 KS). Značajna promena je svakako uticala na dinamiku mašine, ali je praktično izvesno da joj je i dalje ostalo dovoljno snage za brzu vožnju po putu i ​​savladavanje izazovnog terena.

Automobil u galeriji je prvi serijski komad koji je već isporučen vlasniku sa Floride, SAD. Ali kompanija Apocalypse takođe rada da kreira još. Međutim, kupci moraju da se pripreme za visoku cenu koja počinje od 374.999 dolara.

AutoRepublika

(77)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Za pravu apokalipsu opredelio bih se za krutu portalnu osovinu a ne za nezavisno vodjenje od aluminijuma sa vazdusnim oprugama. Pouzdanost i efikasnost pre svega.

Izmenjeno 25 dana pre od strane Matija
BB

Koji sotonistički naziv modela…

Bože pomozi 🙏

s mile

Pitam se pitam, hoće li biti čorbe za pokretanje ove mrcine u tim „apokaliptičnim “ vremenima…ili da vlasnik obezbedi tank od par tona…koji će mu biti prvi uzet jer u tim vremenima čorba ima jaku cenu…

Remember MAD MAX