1. Home
  2. Vesti
  3. VW u Španiji pretvara Polovu fabriku u pogon za proizvodnju malih električnih automobila
VW u Španiji pretvara Polovu fabriku u pogon za proizvodnju malih električnih automobila
4

VW u Španiji pretvara Polovu fabriku u pogon za proizvodnju malih električnih automobila

145
4
Podelite sa prijateljima:

Pisasmo relativno skoro o tome da VW prestaje da proizvodi Polo u Evropi. Posle 40 godina, proizvodna linija u Pamploni u Španiji treba da se promeni i preda štafetu budućnosti, ili onome što VW smatra da jeste. Ovde će nemačka grupacija umesto Pola proizvoditi male električne automobile. Polo će ostati u prodaji, ali će se proizvoditi u Južnoj Africi.

Španska fabrika će proizvoditi ukupno dva kompaktna električna krosovera počevši od 2026. Jedan će nositi logo VW-a, a drugi Škode, koja je ilustrovana konceptom Epiq, a čija serijska verzija će biti prikazana početkom 2025. godine.

Govori se o kompaktnom i prostranom električnom automobilu koji će koštati od 25.000 evra. Ima domet od oko 400 kilometara, podršku za V2L i obećanje prostranog prtljažnika od 450 litara uprkos kompaktnom formatu.

Što se Volkswagena tiče, to će biti krosoverska varijanta koncepta Volkswagena ID.2all. VW je bio tajnovitiji u vezi sa malim električnim krosoverom i podelio je samo sliku skice ispod.

– Krosover ID.2all, „brat“ ID.2alla, stići će 2026. godine, rekao je Stepan Rehak, portparol divizije Volkswagen Passenger Cars.

Električni automobili će biti zasnovani na kompaktnoj varijanti platforme MEB koja danas leži u osnovi električnih automobila dva proizvođača. Takođe će biti osnova za kompaktnije modele sa proizvodnjom u Martorelu u Španiji.

AutoRepublika

(145)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

„VW u Španiji pretvara Polovu fabriku u pogon za proizvodnju malih električnih automobila“ – ovaj naslov obecava jer je prva asocijacija da ce se tu proizvoditi automobili manji od Pola. Kad ono, medjutim! Dolazi novi SUV, verovatno cak veci od Pola i sa vecom cenom, 25.000 evra.

Matija

Prilicno rastegljiv pojam.

S mile

Dobro je sto idu ka omasovljavanju malih (oko 4.2m) automobila. Samo im je potrebno da buduce vlasnike ubede u prednosti EVa, kao i one druge vlasnike, polovnjaka. Jer jedno bez drugog ne ide. Ako se auto star 4 god, nema kome prodati. Nece se ni kupovati.