1. Home
  2. Prezentacije
  3. VW u Hanoveru predstavlja Transporter i Caravelle, Multivan eHybrid 4Motion i Caddy Flexible
VW u Hanoveru predstavlja Transporter i Caravelle, Multivan eHybrid 4Motion i Caddy Flexible

VW u Hanoveru predstavlja Transporter i Caravelle, Multivan eHybrid 4Motion i Caddy Flexible

93
1
Podelite sa prijateljima:

VW je dovezao veliku kolekciju svojih najnovijih dostignuća na sajam komercijalnih vozila koja se trenutno održava u Hanoveru u Nemačkoj. Jedna od njih bila je nova verzija minibusa Multivan eHybrid 4Motion. Ovo je kombinovani plug-in hibrid sa pogonom na sve točkove, ukupna snaga njegove instalacije, koja se zasniva na 1,5-litarskom turbo motoru TSI, iznosi 245 KS.

Opremljen je trakcionom baterijom kapaciteta 19,7 kWh, koja, prema proizvođaču, omogućava minibusu da prelazi značajne udaljenosti koristeći samo električnu energiju (kompanija nije navela domet ove verzije).

Volkswagen je takođe doneo novu verziju Caddyja na sajam IAA Transportation – uz dodatak eHybrida. Ovo je prvi plug-in hibrid u liniji modela sa istom baterijom (kapaciteta – 19,7 kWh), domet samo na električni pogon iznosi 122 km. Ukupna snaga njegovog sistema, zasnovanog na 1,5-litarskom benzinskom motoru, iznosi 150 KS.

Pored toga, odeljenje Volkswagen Commercial Vehicles donelo je modifikaciju Caddy Flexiblea u Hanover. Ovaj automobil je opremljen novim preklopnim sedištem sa tri mesta u drugom redu. Može se potpuno preklopiti, tada će delovati kao pregrada sa tovarnim prostorom. Kao rezultat toga, zapremina prtljažnika se može povećati na 2.500 litara (ili do 3.100 litara za Caddy Maxi Flexible sa produženim međuosovinskim rastojanjem).

Novo konertibilno sedište dostupno je za verzije sa TDI, TSI motorima i za varijante sa eHybrid sistemom. Na domaćem tržištu, u Nemačkoj, standardni Volkswagen Caddy Flexible može se kupiti za najmanje 27.720 evra, a „rastegnuta“ verzija – za 29.825 evra.

Cena Caddyja Cargoa eHybrida počinje od 36.985 evra, a slična putnička modifikacija košta 37.450 evra.

Na sajmu je bila i svetska premijera nove generacije Transportera i Caravellea. Podsetimo, njihovi najbliži rođaci su Ford Transit Custom i Tourneo Custom, respektivno. Kombi je postao veći i prostraniji u odnosu na prethodnika. Standardna verzija je porasla u dužinu za 146 mm na 5.050 mm, a rastojanje između osovina je povećano za 97 mm na 3.100 mm, širina je povećana za 128 mm i sada iznosi 2.032 mm.

Krov može biti standardni ili visok, a druga opcija je dostupna u kombinaciji sa kraćim međuosovinskim rastojanjem. Produžena verzija novog Transportera ima rastojanje između osovina od 3.500 mm, dužinu od 5.450 mm i maksimalnu zapreminu tereta od 9 kubnih metara.

Novi Transporter i Caravelle tehnologiju dele sa svojim rođacima iz Forda. Njihov asortiman uključuje dvolitarski turbodizel TDI sa snagom od 110, 150 i 170 KS. Postoje i plug-in hibridne jedinice zasnovane na 2,5-litarskom atmosferskom benzinskom motoru sa, koji dolazi u kompletu sa elektromehaničkim varijatorom; ukupna snaga je 232 KS. Ponuda uključuje i potpuno „zelene“ opcije sa elektromotorom na zadnjoj osovini, snage 136, 218 i 286 KS; kapacitet trakcione baterije je 64 kWh. Prethodno je objavljena početna cena novog Transportera – cena osnovnog kombija u Nemačkoj iznosi najmanje 36.780 evra.

AutoRepublika

(93)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

„Postoje i plug-in hibridne jedinice zasnovane na 2,5-litarskom atmosferskom benzinskom motoru sa, koji dolazi u kompletu sa elektromehaničkim varijatorom; ukupna snaga je 232 KS“

Prvi put čujem za ovo u VW grupi ?