1. Home
  2. Prezentacije
  3. Najmanji Volkswagen u Americi osvežen u 2025. godini
Najmanji Volkswagen u Americi osvežen u 2025. godini
4

Najmanji Volkswagen u Americi osvežen u 2025. godini

154
4
Podelite sa prijateljima:

Nije tajna da Volkswagenova prodaja u Sjedinjenim Američkim Državama nikada nije bila ni približno izdašna kao što je bila isporuka u evropskim državama, Kini, pa ni u državama Južne Amerike. Kritičari će uvek reći da je razlog ležao u podatku da Volkswagen preko bare previše pokušava da ponudi modele namenjene evropskim kupcima i da tako nešto jednostavno nije moguće.

I nemački gigant je zaista slušao. Štaviše, najpopularniji model firme u Americi je Atlas koji se proizvodi baš tamo i namenjen je isključivo Jenkijima.

Slična situacija je i sa kompaktnim krosoverom pod imenom Taos. Originalno je predstavljen u Kini 2018. godine pod imenom Tharu, a zatim je ponuda proširena i na Severnu i Južnu Ameriku. U Evropi ste mogli da ga kupite samo u Rusiji, i to tokom 2021. i 2022. godine. Ne možemo reći da je preterano uspešan u SAD, pošto je protekle godine prodato tek 58.890 jedinica, što je zapravo relativno mala cifra za tu klasu, ali Volkswagen je očigledno zadovoljan, pošto je upravo osvežio Taos za 2025. godinu.

I već na prvi pogled je jasno da je reč o prepoznatljivom Volkswagenu. Da, Nemci su pokušali da se udalje od evropske škole, ali Taos sigurno neće zavarati mušterije svojim poreklom. Dizajn se nije promenio u velikom meri, i prednji deo u najviše podseća na modele kao što su GTI, Jetta i ID Buzz.

To se posebno odnosi na LED farove i Volkswagen očigledno želi da približi stil električnih modela onim verzijama koje pogoni motor s unutrašnjim sagorevanjem goriva. Štaviše, LED farovi su sada deo standardne opreme, čime je Taos jedinstven u kategoriji pristupačnih krosovera.

Enterijer je pretrpeo još manje izmene. Tipičan tradicionalni (da ne kažemo „dosadni“) nemački stil je manje-više isti, a jedina veća promena je stigla u vidu instalacije 8,0-inčnog monitora. Nešto je veći od dosadašnjeg 6,5-inčnog ekrana, a Volkswagen nas ubeđuje da svaki paket sada pruža više standardne opreme.


Kao i ranije, samo jedan motor je opcija i to 1,5-litarski turbobenzinac sa 174 konjskih snaga, što je za šesnaest „grla“ više nego ranije. Menjač je osmostepeni automatski i menja dosadašnji sedmostepeni automatski, a izbor pogona je na prednje ili na sva četiri točka.

Serijska proizvodnja bi trebalo da započne na proleće, a početna cena od 25.420 američkih dolara, ne bi trebalo da se izmeni, barem ne u većoj meri.

AutoRepublika

(154)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Dizajn je „osvezen“? Ko bi rekao, deluje tako zastarelo!

MRN

„Osvežen“ mu je i menjač?

BB

Kod nas se kunu u DSG, kao da je to sa druge planete, a tamo se amerima me sviđa ma ubacili neki „obični“ automatik …

MRN

Pa, ako se sećaš, i „naš“ 500L je u Americi najpre prodavan sa DCT menjačem, ali Amerima to nije bilo po ukusu, pa je za njih DCT kasnije zamenjen sa automatskim menjačem sa hidrodinamičkim konvertorom obrtnog momenta.