1. Home
  2. Vesti
  3. VW u Nemačkoj navodno sprema poskupljenje modela s motorima SUS
VW u Nemačkoj navodno sprema poskupljenje modela s motorima SUS
2

VW u Nemačkoj navodno sprema poskupljenje modela s motorima SUS

299
2
Podelite sa prijateljima:

VW je nedavno priznao da mu finansijska situacija nije dobra. Tešku situaciju u koju je zapao pokušava da reši nizom mera. Jedna od njih bi trebalo da bude poskupljenje, koje će se, međutim, verovatno ticati uglavnom modela sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

Prvi put u svojoj istoriji, nemački proizvođač automobila VW preti da će zatvoriti fabrike i otpustiti radnike. Međutim, postoje i drugi načini za dobijanje sredstava.

Kako navodi sajt Carscoops, koji se poziva na nemački časopis kfz-betrieb, proizvođač automobila bi trebalo da podigne cene benzinskih i dizel modela za 2,1 do 4,2 odsto, sa izuzetkom Pola. Kako se navodi u dokumentu koji je procurio, poskupljenje bi trebalo da bude od 12. septembra, pa će poslednje porudžbine po nižim cenama biti primljene 11. septembra.

Prema kfz-betrieb-u, informacije je trebalo da budu podeljene nemačkim zastupnicima pismom proizvođača automobila. Još ne znamo ništa o mogućim poskupljenjima na drugim tržištima. U izveštaju se ne pominju električni automobili, ali se ne može isključiti ni njihovo poskupljenje. Međutim, električni automobili se prodaju pod drugim modelom, tako da se informacije mogu objaviti zasebno.

Pored povećanja cena samih automobila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, kompanija je trebalo da preporuči i povećanje cena opcione opreme. Primeri uključuju krovni otvor, rezervoar, bolju multimediju, hedap displej ili druge opcione funkcije.

Proizvođač automobila još nije komentarisao strane spekulacije o poskupljenju, ali to ne bi bio prvi put da su cene modela sa SUS motorom porasle. Na primer, poskupljenja su se desila u proleće lani.

AutoRepublika

(299)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Milan

Uludo protraćili milijarde evra na EV pod pritiskom nepismenih evropskih birokrata pa sad moraju da se vade na sve načine.

MRN

Svi proizvodjači automobila konstatno podižu cene, a ne samo VW. I to samo po sebi nije razlog da se samo VW „napenali“. A kako da proizvdjači automobila ne podižu cene, kada statistika kaže da ih podižu u svi ostali.
https://ec.europa.eu/eurostat/cache/dashboard/prices/