1. Home
  2. Vesti
  3. Chery Tiggo 4 Pro postaje Chery Tiggo Cross za tržište Južnoafričke Republike
Chery Tiggo 4 Pro postaje Chery Tiggo Cross za tržište Južnoafričke Republike
1

Chery Tiggo 4 Pro postaje Chery Tiggo Cross za tržište Južnoafričke Republike

92
1
Podelite sa prijateljima:

Južnoafrička divizija Cheryja upravo je najavila kompaktni krosover Tiggo Cross, proglasivši ga novim modelom. Sama kompanija je do sada objavila samo dve slike.

Međutim, krosover je već prikazan „uživo“ na lokalnom automobilskom festivalu, a sa slika kompanije jasno se vidi da nije razvijan od nule: drugo ime u Južnoj Africi dato je još jednom modernizovanom Cheryju Tiggou 4 Prou.

Treba napomenuti da će na drugim tržištima krosover zadržati svoje ime. Inače, u Kini i nekim drugim zemljama poznat je kao Tiggo 5x. Pa, dodajmo i to da je u Južnoj Africi prisutan i krosover Tiggo 4 Pro – u verziji pre fejslifta. A u saopštenju za štampu Chery South Africa se kaže da će Tiggo Cross zauzeti nišu između ovog modela i većeg Tiggoa 7 Proa.

Očigledno, tamo još ne planiraju da uklone staru „četvorku“ iz prodaje – što i objašnjava novo ime.

Kako god bilo, eksterijer Tiggoa Crossa/Tiggoa 4 Proa je napravljen u stilu pomenute „sedmice“: manji krosover dobio je slične farove. Zamenjeni su i branici, rešetka hladnjaka i svetla, pojavili su se stakleni delovi na zadnjim krovnim stubovima.

Unutrašnjost je napravljena kao aktuelni ruski Chery Tiggo 4 Pro (u Kini je i takav dizajn obezbeđen) – unutra su ugrađeni ekran i jedinica za kontrolu na dodir za „klimu“. Ali postoje i razlike: na primer, u automobilima za zemlje sa desnim volanom, birač menjača se nalazi u centru tunela (kod levog volana – bliže vozaču).

Prema preliminarnim podacima, u Južnoj Africi će Chery Tiggo Cross biti u ponudi sa 1,5-litarskim benzinskim turbo četvorocilindrašem snage 147 KS i robotizovanim menjačem.

Aktuelni Chery Tiggo 4 Pro tamo ima sličan par, ali nakon lansiranja preimenovanog modela, stari model će ga izgubiti: ostaće mu atmosferski 1.5 (113 KS), koji je kombinovan sa manuelnim ili CVT-om. U svakom slučaju, pogon je samo prednji.

U Južnoj Africi je početak prodaje Tiggoa Crossa zakazan za novembar, a cene će biti objavljene bliže ovom datumu. Pod svojim matičnim imenom, restilizovani krosover će se u potpunosti otkriti ranije: od 16. septembra počeće da se primaju porudžbine u Australiji.

AutoRepublika

(92)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Veoma lepo izgleda.