1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. AR pijaca klasika: Još jedna kolekcija stotinu Citroena na aukciji
AR pijaca klasika: Još jedna kolekcija stotinu Citroena na aukciji

AR pijaca klasika: Još jedna kolekcija stotinu Citroena na aukciji

132
3
Podelite sa prijateljima:

Krajem septembra, mali grad Fluri sur Andel će verovatno biti tačka okupljanja svih entuzijasta Citroena. Upravo u ovom gradu u Eru nalazi se Hotel des ventes de la Seine, koji će imati težak zadatak da predstavi kolekciju pravog ljubitelja brenda ševron. Ovaj kompulzivni kolekcionar koji je tokom svog života kupovao sve što je moglo doći sa Keja de Žavel konačno je odlučio da se reši svog blaga. A termin blago nije uzurpiran kada se pogledaju neki od modela koji će proći ispod čekića aukcionara.

Ovaj nalaz u štali objedinjuje širok spektar proizvodnje francuskog proizvođača. A, sa skoro stotinu Citroena najavljenih za aukciju, neće biti lako izabrati.

Oni s najskromnijim budžetom (i većina „uradi sam“ kupaca) moći će da se fokusiraju na mnoštvo primeraka u svom prvobitnom stanju, među kojima su predratni Citroeni, mnoštvo 2CV, Meharija (uključujući verziju 4×4), a lep izbor Type H, kao i CX, DS, ceo Amijev asortiman (Ami 6 i 8 u limuzinskim i karavanskim verzijama) pa čak i retki kamper kombi Tissier baziran na CX-u.

Vozači amateri neće biti zaboravljeni sa retkim BX 4TC, od kojih je danas u svetu ostalo samo 40 primeraka. Među ostalim vitaminizovanim modelima, katalog uključuje Visu GTI i Chrono, kao i BX Sport sa 92.000 km na satu.

Sakupljači „radoznalosti” neće biti izostavljeni. Oni će moći da se zaljube u M35, eksperimentalni model sa rotacionim motorom, proizveden u samo 267 jedinica. Prodaja takođe uključuje veoma simpatičan Citroen Bijou, kupe zasnovan na 2CV-u proizveden i prodavan isključivo u Ujedinjenom Kraljevstvu u veoma malim količinama šezdesetih.

Konačno, kolekcija uključuje nekoliko „prostorno-vremenskih kapsula“, ovih modela koji su veoma malo voženi i za koje se čini da su, uprkos starosti, došli pravo iz salona. Tu su GSA Pallas C-Matic koji prikazuje samo 6.400 km na brojaču kilometara i još jedan GS, birotor, sa 42.000 km. Konačno, teško je ne pasti na 2CVA iz 1950. koji izgleda potpuno nov.

AutoRepublika

Izvor

(132)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Molicu fino, spakujte mi jednog Spaceka i jedan SM! 🙂

s mile

Prelepi su, potreban je novi vlasnik pun ljubavi i uskoro će imati lepotana na točkovima

MRN

Sunce ti poljubim, šta sve ovde ima … 😊