1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Hyundai teži da do 2030. uveća obim prodaje za 30%
Hyundai teži da do 2030. uveća obim prodaje za 30%

Hyundai teži da do 2030. uveća obim prodaje za 30%

32
0
Podelite sa prijateljima:

Južnokorejski proizvođač automobila po imenu Hyundai Motor je najavio da želi da isporučuje 5,55 miliona vozila do 2030. godine, što je za 30% više u odnosu na postignuća iz prošle. Da bi se to ostvarilo, Korejci će udvostručiti broj ponuđenih hibridnih modela, na koji način se nadaju kompenzovati negativne efekte uslovljene padom prodaje električnih vozila. Vest je preneo Reuters, mi je pročitasmo na rumunskom sajtu Economica.

Hyundai Motor, koji zajedno sa sestrinskom kompanijom Kia Corp čini trećeg po veličini proizvođača automobila na svetu, otkrio je da planira da proširi ponudu hibridnih modela na 14 automobila, dok ih je u katalogu trenutno sedam, očekujući eksploziju potražnje za hibridnim vozilima, posebno na tržištu Severne Amerike. Hyundai Motor nije obezbedio informaciju u pogledu vremenskog okvira u kom bi lansirao nove hibride.

Južnokorejski konstruktor je na sastanku s akcionarima obavestio ljude da namerava da na tlu Severne Amerike i Narodne Republike Kine ponudi elektromobile s proširenom autonomijom (EREV), kao i da planira masovnu proizvodnju novih električnih četvorotočkaša s podebljanim dometom, i to već do kraja 2026. godine. Hyundai takođe najavljuje da će proizvodnju hibrida organizovati u novoj fabrici izgrađenoj u američkoj saveznoj državi Džordžiji, i to uporedo s montažom električnih vozila.

Da bi postigao ove ciljeve, Hyundai Motor želi da proširi globalne proizvodne kapacitete, sve kako bi mogao da proizvodi dodatni broj od milion jedinica godišnje. U tom smislu, Hyundai Motor u periodu od 2024. do 2033. namerava da uloži sumu od čak 90,13 milijardi dolara za podršku implementaciji ove strategije, što je povećanje od 10,1% u odnosu na plan investicija za period 2023-2032.

Poseban fokus nove strategije je na električnim vozilima, pošto ova marka planira isporuku od dva miliona električnih automobila do 2030. godine, što je nekih 36% od proizvodnog miksa. Od ta dva miliona, ideja je da se nekih 690 hiljada plasira na severnoameričkom tržištu, uz 467 hiljada isporuka na evropskom. I hibrida bi trebalo da bude plasirano više, pa je tako ciljem predviđena prodaja od 1,33 miliona takvih vozila do 2028. godine.

AutoRepublika

(32)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments