1. Home
  2. Video
  3. Petogodišnji dečak vozi brzinom od preko 300 km/h (VIDEO)
Petogodišnji dečak vozi brzinom od preko 300 km/h (VIDEO)
2

Petogodišnji dečak vozi brzinom od preko 300 km/h (VIDEO)

136
2
Podelite sa prijateljima:

Većina petogodišnjaka treba da sačeka minimum 16. rodendan pre nego što mogu da voze normalan, „odrastao“ automobil, i to ne samo zato što ne mogu da dohvate pedale.

Međutim, Zejn Sofuoglu nije kao većina svojih vršnjaka, pa je u Lamborghiniju Revueltu dostigao brzinu od 312 km/h.

Zejn je sin motociklističkog trkača Kenana Sofuoglua i već smo ga mogli videti za volanom pravih automobila. I ne samo to, vozi karting, motore i druge mašine. Od pravih automobila, pored Revuelta, bili su i Tesla Model S Plaid, Nissan 200X i Ferrari SF90.

Iako je takav štos velika i nepromišljena kocka čak i na zatvorenoj stazi, mora se priznati da Zejn deluje veoma fokusirano tokom svoje vožnje. Njegove oči su uprte u horizont, a nakon što pređe ciljnu liniju, gleda prvo u instrument tablu, zatim u retrovizor, a zatim nazad u put ispred sebe dok koči.

Čak i kada mu otac ponudi da mu čestita, on uzvrati gest ne skidajući pogled sa puta. A kada slavi sa takozvanim „krofnama“ (okreće automobil oko svoje ose), izgleda kao da proverava okolinu pre nego što pritisne gas, koji mu je privučen bliže telu u dečijem autosedištu.

AutoRepublika

(136)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Vozio sam i ja, traktor, auto, u ranim godinama.

Ali, ovaj ga pretera, 5, god, 400ks..
Ma koliko on bio profi, dete je nezrelo, navucice se na snagu, brzinu, a za to ipak treba zrelosti.

co2

Ako se dobro secam neki Finac je vec sa 10 godina poceo da vozi reli trke.
Od malih nogu se stice iskustvo i vestina ako imas talenta.