1. Home
  2. Video
  3. Džeremi Klarkson uz pomoć BMW-a M5 ponizio Mercedes-AMG GT S (VIDEO)
Džeremi Klarkson uz pomoć BMW-a M5 ponizio Mercedes-AMG GT S (VIDEO)
3

Džeremi Klarkson uz pomoć BMW-a M5 ponizio Mercedes-AMG GT S (VIDEO)

4.34K
3
Podelite sa prijateljima:

Trke ubrzanja u 2018. uglavnom su išle u korist Mercedesa-AMG E63 S u odnosu na regularni BMW M5.

Kris Heris iz Top Gira je u intervjuu „iza scene“ rekao da je „to i dalje M5 segment“, a sada je i Džeremi Klarkson dao svoje mišljenje, takođe u korist Bimmera.

Popularni Džeza polazi od stanovišta da je posao M5 da definiše performanse koje treba da se očekuju od jednog sedana i zaključuje da je aktuelni M5 na visini zadatka, te ga je stavio „na crtu“ sa sportskim modelom iz rivalske kompanije. Dakle, u pitanju su M5 sa 600 ks i Mercedes-AMG GT S sa 510 konja.

Klarkson je smatrao da bi M5 trebalo da izgubi jer je limuzina s četvoro vrata i pet sedišta, kao i da je mnogo veće mase. Znajući Džeremija, to ukazuje da bi veća snaga i pogon na sve točkove trebalo da oduvaju AMG GT.

Doduše, u video klipu je isečak iz njegovog testa M5. Nakon trke ubrzanja, Klarkson diskutuje o tome kako su automatski menjači, turbo punjači i pogon na sve točkove mogli da unište vozački doživljaj, ali srećom nisu.

Pogledajte video.

AutoRepublika

Izvor: The GrandTour

(4336)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Koga briga koji je automobil na stazi brži za koju sekundu ili slično? Znam, mnogo njih, ali ih ne razumem 🙂

Zoran

Podrzavam..Licno sam i autoindustriji(servisu)i imam.priliku svakodnevno da vozim razlicite modele..Najmanje je bitno koji je brzi desetinku sekunde na 400m.Pa evo primjera..Kad ste vidjeli Bugati(Vejron,Širon),Konegseg(bilo koji)i slicne super sportiste na Nirburgringu ili bilo dje na trkackoj stazinda ostvare zapazene rezultate ili postave rekord?Nema od toga nista..Tamo vladaju provjereni..Porš, Nisam.Ferari itd.?.PS.Pozdrav Zvezdane

Predrag

Pogon na sa 4 i zadnji pogon, usporedba nide veze, i sami znaju koliko pogon na sva 4 znaci pri startu, bez obzira sto je ovo klasa vise i tezi ne toliko puno, nek iskljuci pogon ma sva 4 kotaca pa nek onda vide, ne branim nijedno auto, samo iznosim svoje misljenje