1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Bugatti Chiron ima farove koji koštaju koliko i novi Porsche 911
Bugatti Chiron ima farove koji koštaju koliko i novi Porsche 911

Bugatti Chiron ima farove koji koštaju koliko i novi Porsche 911

3.56K
5
Podelite sa prijateljima:

Malo modernih automobila ima farove tako karakteristične kao četvorostruka postavka Bugattija Chirona. Potpis svetala za dnevnu vožnju čini automobile iz Molshajma odmah prepoznatljivim. Međutim, ova vozila su redak prizor jer je napravljeno samo 500 jedinica. Ovaj nivo ekskluzivnosti ima cenu, ne samo kada kupujete automobil, već i kada kupujete rezervne delove.

Kao primer, oglas na eBayu u Nemačkoj navodi komplet Valeoovih farova za Chiron sa cenom koja bode oči. Kompatibilne sa Pur Sport i Super Sport 300+, ove LED diode koštaju 147.000 evra. Da, samo za komplet farova. Sa takvim novcem, mogao bi se kupiti potpuno novi Porsche 911 Carrera GTS (147.719 evra).

Prodavac se zapravo nalazi u Poljskoj, ali će Chironove farove isporučiti u evropske zemlje za još 1.000 evra. Iz očiglednih razloga, Rusija i Ukrajina su isključene. Prodavnica nudi dostavu u zemlje van Evrope, ali troškovi dostave nisu navedeni. Međutim, sigurno je pretpostaviti da su viši.

S obzirom na to koliko je malo ovih automobila ikada napravljeno, oglas cilja ograničenu publiku. Navedeni su kao polovni predmeti, ali prodavac obećava „savršeno stanje“. Vredi napomenuti da se ovi oglašavaju kao originalni farovi sa „OEM“ kodom dela: 5B4941035C 5B4941036C. Na poljskom sajtu traže daleko razumnijih 98.000 evra.

Neverovatna cena kompleta farova nas podseća na video iz kolekcije Hamilton o troškovima vlasništva Chirona: 10.000 dolara za zadnje svetlo, 13.547 dolara za zamenu ključa, 8.449 dolara set guma, 18.317 dolara zamena prednjih kočionih diskova, 6.764 dolara zamena prednjih kočionih pločica, 18.317 dolara za zadnje diskove, dok zadnje kočione pločice koštaju od 4.024 dolara, menjač od 185.000 dolara i godišnji servis od 11.500 dolara.

Troškovi vlasništva nad Veyronom su takođe predvidljivo suludi, kaže mogul za nekretnine Mani Košbin. Zamena svih tečnosti košta 25.000 dolara, dok su gume još 38.000 dolara. Felne se moraju menjati jednom na svakih 10.000 milja za 50.000 dolara. Aplikacija za „EPA“ homologaciju pojavila se pre nekoliko godina, pokazujući 6.400 dolara za zamenu turbo punjača. Veyron ih ima četiri. Taj dokument je takođe otkrio 9.000 dolara troškova rada za zamenu dva turba.

Vlasnici Veyrona plaćaju 20.000 dolara za zamenu rezervoara za gorivo, plus još 22.000 dolara za rad. Otprilike toliko košta zamena regulatora bregastog vratila, ali sama stavka je samo oko 800 dolara. Zašto su troškovi rada tako visoki? Zato što je potrebno malo rastavljanje motora. Imajte na umu, ove cene su se pojavile pre nekoliko godina i možda više ne važe. Pod tim mislimo da će verovatno biti još veće. Na primer, Veyronove gume Michelin Pilot Sport PAX po meri već su koštale 42.000 dolara u 2020. godini, što je za 4.000 dolara više nego godinu ranije.

Novi Tourbillion je izgubio sva četiri turbo punjača, ali je dodao hibridnu postavku koja sigurno ne može biti jeftina ako nešto krene po zlu.

AutoRepublika

(3561)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

porez na budale i kompleksaše koji svoje fizičke/psihičke ili moralne nedostatke nadoknađuju komadom metala i plastike

Izmenjeno 23 dana pre od strane Mustang
BB

Stavili u farove dva autijeva znaka… Čisto da se zna ko je gazda 😂🤣

S mile

Nije mi jasno.
Na e bay, 147000
U poljskoj 98000.
Provizija i transport 50 000 Evra…

Ko je ovde lud?

Slobodan

Pljačkanje Bogataša. Kad su Glupi kompleksaši, neka !!!

MRN

„Dok je ovaca, biće i vune.“