1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Nissan Kicks je prijatno iznenadio cenom
Novi Nissan Kicks je prijatno iznenadio cenom
2

Novi Nissan Kicks je prijatno iznenadio cenom

6.15K
2
Podelite sa prijateljima:

Premijera druge generacije Kicksa održana je u martu ove godine u SAD, a sada je počela njegova prodaja. Nissan Kicks je prvobitno razvijen kao globalni model, namenjen uglavnom zemljama u razvoju, ali su SAD vremenom postale glavno tržište za Kicks: u prvoj polovini ove godine njegova prodaja ovde iznosila je 32.991 jedinica (+10,7% u odnosu na isti period prošle godine). Samo Hyundai Kona se bolje prodaje u klasi subkompaktnoh krosovera – 46.539 jedinica je prodato u prvoj polovini godine (+22,7%), iako se generalno ova klasa u SAD značajno proredila poslednjih godina, jer mali automobili donose mali profit.

Novoobjavljeni cenovnik za novi Kicks naišao je na aplauze američke štampe: minimalna cena novog krosovera je porasla za samo 490 dolara na 21.830 dolara, za isporuku je potrebno izdvojiti još 1.390 dolara, što čini ukupno 23.220 dolara za osnovni nivo opreme S sa pogonom na prednje točkove, čeličnim felnama od 16 inča, potpunom LED optikom, unutrašnjošću od tkanine, multimedijalnim ekranom od 7 inča na dodir, kamerom za pogled nazad, audio sistemom sa četiri zvučnika i osnovnim kompletom elektronskih asistenata vozača Nissan Safety Shield 360.

Skuplji nivoi opreme SV i SR imaju multimedijalni ekran od 12,3 inča sa proširenom funkcionalnošću, poboljšanu oblogu od tkanine ili kože, livene felne od 17 inča, a uz doplatu, dizajnerske 19-inčne „felge“, panoramski stakleni krov, moćni Boseov audio sistem sa deset zvučnika, grejanje volana i prednjih sedišta, dvobojna karoserija sa zaštitnim slojem, ekspedicijski krovni nosač, svetla za maglu i druge sitnice – potpuno opremljen model koštaće oko 33.000 dolara.

Sve verzije imaju isti motor – dvolitarski atmosferski benzinski motor (143 KS, 190 Nm) uparen sa CVT-om. Bilo koja konfiguracija se može izabrati sa prednjim ili pogonom na sva četiri točka, za koji doplata, pod svim ostalim jednakim uslovima, iznosi od 1.500 do 1.650 dolara. U prethodnoj generaciji Kicks nije imao pogon na sve točkove u SAD, ali se nudio na drugim tržištima i nije bio tradicionalni pogon na sve točkove, već hibridni sekvencijalni tip, bez mehaničke veze između motora SUS i točkova.

Ukupna dužina novog Kiksa je 4.366 mm, širina 1.801 mm, visina 1.631 mm, međuosovinsko rastojanje jeste 2.657 mm, klirens iznosi 213 mm. Krosover druge generacije je zasnovan na modularnoj platformi CMF-B, istoj kao i subkompaktni krosover druge generacije Nissan Juke, koji je podvrgnut restilizaciji u februaru ove godine. Juke je prvenstveno namenjen evropskom tržištu i ne nudi pogon na sve točkove čak ni kao opciju.

AutoRepublika

(6152)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Evo ga u bocnom izgledu:

comment image

Nije savrsen ali bi mogao da prodje! 🙂 Pre svega zbog cene – za poredjenje VW T-Roc sada kosta od 27.085 € do 44.950 €.

Cvetko

Odličan automobil, bez bilo kakve pristrasnosti neuporedivo lepši i bolji od bilo kog VW urbanog terenca iz te klase. Šteta što ga nema na našem tržištu. Ali, evo stižu automobili vrlo slični Kicksu, novi C3 aircross i Opel crosdlend, nesrećno kršten kao Frontera.