1. Home
  2. Održavanje
  3. Opoziv BMW-a X3 – u Francuskoj pogođeno 15 hiljada dvolitarskih dizela
Opoziv BMW-a X3 – u Francuskoj pogođeno 15 hiljada dvolitarskih dizela
5

Opoziv BMW-a X3 – u Francuskoj pogođeno 15 hiljada dvolitarskih dizela

742
5
Podelite sa prijateljima:

Nakon raznih odluka Evropskog suda pravde, ali i na nišanu nemačkih vlasti, BMW ažurira X3 (F25) u njegovoj dizel verziji 2.0.

Nemački proizvođač BMW pokreće kampanju povlačenja koja se tiče njegovog kompaktnog SUV-a, druge generacije X3 (F25), a tačnije verzija koje pokreće četvorocilindrični dizel 2.0. U Francuskoj, ovo se odnosi na skoro 15.000 jedinica proizvedenih u periodu od 2010. do 2014. godine:

  • 4.309 X3 proizvedenih između 2. 7. 2010. i 28. 9. 2011;
  • 10.491 X3 proizveden između 13. 9. 2011. i 30. 3. 2014.

U pitanju su najnovije odluke Evropskog suda pravde u vezi sa sistemima za kontrolu emisije dizel vozila. Ali i nemačka savezna kancelarija za motorna vozila (KBA), koja je zainteresovana za ilegalni uređaj za neutralizaciju prečišćavanja izduvnih gasova otkriven na nemačko-američkom SUV-u. Kao rezultat toga, BMW je odlučio da preuzme vođstvo u ovoj ogromnoj operaciji preventivnog ažuriranja u vezi sa ovim poznatim sistemom kontrole emisije.

Dotični vlasnici, obavešteni preporučenom poštom, stoga će morati da odu do svog BMW salona da zamene različite komponente sistema za kontrolu zagađenja, kao i da ažuriraju softver za kontrolu. Trajanje intervencije, između tri i pet sati, u potpunosti pokriva proizvođač. Detaljno, evo operacija koje će se izvoditi:

  • zamena radijatora za recirkulaciju izduvnih gasova;
  • zamena solenoidnog ventila za reciklažu izduvnih gasova;
  • zamena merača masenog protoka vazduha zagrejanog filma;
  • zamena cevi za prečišćeni vazduh;
  • čišćenje AGR cevi za reciklažu, uključujući senzor temperature koji je tamo montiran;
  • beleška o oznaci komponente novog radijatora za recirkulaciju izduvnih gasova, koju treba zabeležiti pomoću dijagnostičkog testera;
  • transformacija vozila pomoću dijagnostičkog testera;
  • reprogramiranje elektronskih kutija.

AutoRepublika

(742)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Neko iz mase

A ako ne odu, sta onda?

BB

14 godina star auto oni opozivaju po nekom osnovu?

Ko zna konsu četvrti vlasnici tih vozila…

MRN

Lako moguće da u nekom trenutku više neće moći da „prodju tehnički“ i da produže registraciju vozila ako se ne odazovu ovom pozivu i ako ne bude izvršena pomenuta „korekcija“.

BB

Taman da se i mi ovajdimo 😜

MRN

😊